Европратеник бара јасност за графенот во вакцините против Ковид

Италијанскиот европратеник Серџо Берлато бара јасност за графенот во вакцините против Ковид

Тој се повикува на една неодамнешна студија на Др. Рикардо Делгадо Мартин и Др. Пабло Кампра, кој тврди дека пронашол графикони во вакцините за Ковид користејќи спектроскопија.

Берлато понатаму истакнува дека во 2018 година истражувачи тим покажал дека графенот може да ги конвертира електричните сигнали во ултра-кратки терахерци сигнали со трилиони циклуси во секунда.

Електронските компоненти базирани на силикон што ги користиме денес постигнуваат такт-брзини од x-гигахерци, каде што 1 GHz одговара на 1.000 милиони циклуси во секунда.

Според Берлато, научниците покажаа дека графенот може да ги конвертира сигналите со овие фреквенции во сигнали со фреквенции илјада пати повисоки од сигналите генерирани со силициум.

Затоа, графенот може да апсорбира зрачење, што значи дека е многу токсичен и штетен за здравјето на луѓето кога овој материјал е вклучен во вакцината, тврди пратеникот.

Тој ја праша Европската комисија дали, со оглед на ова најново истражување, има намера присуството на графен во вакцините против Ковид да биде внимателно испитувано од независна лабораторија.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас