Канадскиот премиер Трудо остро критикуван: „Звучи како Хитлер“!

Американскиот комичар и водител Бил Махер остро го критикуваше канадскиот премиер Џастин Трудо затоа што рече дека Камионџиите на слободата се „маргинално малцинство“ кое не ги претставува канадските ставови

„Не можете да запрете пандемија со блокади“, рече Трудо во Парламентот. „Морате да завршите со научни и здравствени мерки. Незаконските демонстрации се неприфатливи и им штетат на бизнисите и на производителите.

Тој, исто така, ги опиша невакцинираните луѓе како „расисти и мизогинисти“. Трудо се запраша дали општеството сепак треба да ги „толерира“ овие луѓе. Според Махер, канадскиот премиер „звучи како Хитлер“ кога дава такви изјави.

„На почетокот мислев дека е кул човек. Потоа почнав да читам што рече. Тој зборуваше за луѓе кои не се вакцинирани. Тој рече дека тие „не веруваат во науката, често се мизогинисти и расисти“. Не, тие не се“, рече Махер.

Тој рече дека мораме „да направиме избор“ и да одлучиме дали „ги толерираме овие луѓе“. „Да се ​​толерира? Сега звучиш како Хитлер. А неодамна тој рече дека тие искажуваат „неприфатливи мислења““, рече комичарот.

Неговиот гостин рече дека е „изненаден“ што Трудо дава такви изјави. Иронично, премиерот рече во Парламентот: „Малкуте луѓе кои сега гласно викаат и мавтаат со кукасти крстови не се дефиниција за тоа што се Канаѓаните“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас