Кривична пријава против Кристијан Дростен

Слика: снимка од екранот од Јутуб, видео од 2020 година

Германскиот научник специјализиран за научна измама, Др. Маркус Кухбахер преку Твитер објави дека поднесол кривична пријава против проф.Кристијан Дростен

Кубахер претходно покрена критички прашања за докторската теза на Дростен, кои потоа се проширија нашироко. Сега кога најистакнатиот германски виролог се соочува со сериозни обвинувања за можно прикривање на лабораториското потекло на САРС-КоВ-2, Кубахер оди чекор понатаму:

Според неговите сопствени изјави, тој поднел кривична пријава против Дростен до Берлин. јавното обвинителство поради сомнение за формирање на криминална организација според §129 StGB (кривичен законик) и поради сомневање за обид за кривично гонење според параграф  §258 StGB. Научникот најави дека сака да презентира сеопфатни докази.

Сериозни наводи за прикривање

Можната вмешаност на Дростен во наводното прикривање на потеклото на вирусот е позната по протекувањето на бројни откривачки мејлови од и до американскиот Корона-папа Др. Ентони Фаучи.

Патем, фактот што Кристијан Дростен придонесе за писмо во Лансет во февруари 2020 година, во кое се критикуваше секое истражување во насока на теоријата за лабораториско истекување на САРС-КоВ-2, успеа. Во наведеното писмо може да се прочита:

Ние стоиме заедно за цврсто да ги осудиме теориите на заговор кои сугерираат дека КОВИД-19 нема природно потекло

Откако професорот по физика Роланд Визендангер дојде до заклучок дека лабораториска несреќа е најверојатно потеклото на вирусот и последователно упати сериозни обвинувања против Фаучи и Дростен, притисокот врз германските ѕвезди виролози значително се зголеми.

Тој сега призна дека експериментите во лабораторијата во Вухан секако може да се опишат како „опасни“ и одеднаш тврдеше дека отсекогаш бил отворен за сите можности за потеклото на вирусот. Писмото на Лансет секако е во јасна контрадикција со ова.

Забелешка на уредниците на Футв Медиа: Го чеакме и ние денот кога ќе ги оптужиме сороските шарени чеда за учество во завера, злосторства против македонскиот народ, клевета и нарушување на нашата репутација. Бог е со нас!

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас