Ковид-инјекциите предизвикуваат микро згрутчување на крвта

И нема медицинско решение

Милиони здравствени влијанија што се пријавени во врска со „вакцините“ против Ковид-19 имаат една заедничка врска: микроскопски згрутчувања на крвта предизвикани од шилестите протеини

Сега е познато дека убодите ги оштетуваат крвните садови низ телото. Тие се многу полоши, всушност, од самиот КОВИД.

Иако целосниот обем на она што го прават овие шилести протеини и микро згрутчување на крвта сè уште не е целосно познат, јасно е дека тие не предизвикуваат ништо друго освен штета.

„Згрутчувањето на крвта што се јавува во најситните крвни садови се нарекуваат микроваскуларни тромбози и го намалуваат протокот на крв. Клиничките симптоми зависат од органите кои се најсилно погодени“.

Проблемот со микро згрутчувањето на крвта е што тоа не е видливо со голо око, па дури и со нормални скенирања. А сепак штетата што ја предизвикува е плодна.

Кога се пумпа во белите дробови, на пример, микро згрутчувањето на крвта предизвикано од шилестите протеини може да доведе до белодробна емболија. Ако стигнат до мозокот, може да дојде до конфузија или мозочен удар.

„Ако се сместат во срцето, може да предизвикаат срцев удар или да поттикнат воспаление.

Ако се сместат во помалите крвни садови кои обезбедуваат кислород до рацете или стапалата, тие може да предизвикаат вкочанетост на тие екстремитети и евентуално да бараат ампутација.

Згрутчувањето во други органи, како што се црниот дроб или бубрезите, може да предизвикаат откажување на тие органи“.

 

Шилестите протеини од „вакцината“ против Ковид беа дизајнирани да го уништат човечкото тело.

Со оглед на тоа што шилестите протеини може да се сместат речиси насекаде во телото, резултирачката штета може да има многу форми. Ова објаснува зошто „целосно вакцинираните“ развиваат секакви здравствени проблеми, некои од нив навидум неповрзани.

До моментот, повеќе од еден милион извештаи за несакани дејства предизвикани од вакцината против Ковид се пријавени до ВАЕРС (Систем за известување за несакани настани од вакцини). Пријавени се и стотици илјади смртни случаи.

Медицинскиот експерт д-р Питер МекКалоу во неколку наврати предупредуваше за микро згрутчување, но установата го игнорираше. Тој на почетокот на пандемијата изјави дека самиот шилест протеин предизвикува коагулација и згрутчување на крвта, иако малкумина слушаа.

Коагулацијата индуцирана од шилести протеини е единствена по тоа што предизвикува лепење на црвените крвни зрнца, како и тромбоцитите. Ова е многу различен тип на згрутчување на крвта што би се очекувало да се види со големи згрутчувања на крвта во артериите и вените.

Канадскиот лекар Чарлс Хофе (цензуриран пост од страна на сороската толпа во Македонија- не проверија факти туку ги прикриваа) излезе во јавноста минатото лето со докази кои покажуваат дека 62% од неговите стотици вакцинирани пациенти покажале високи бројки на д-димер тестот, што укажува на присуство на микро згрутчување на крвта.

„Д-димер тестот ја мери количината на деградиран фибрин во крвта“.

Покрај објавувањето на ова откритие, Хофе предупреди дека инјекциите со гРНК (гласник РНК), кои го програмираат телото да произведува сопствени шилести протеини, „ќе ги убијат повеќето луѓе поради срцева слабост“, веднаш или подоцна. (видете написи овде за фудбалерите кои се здобијаа со срцева слабост)

Во следните неколку години, вели Хофе, речиси секој што ќе биде избоден со игла на гРНКќе умре од срцева слабост.

Секој што ја зел гРНК „вакцината“ (која не е вакцина по дефиниција) или од Фајзер-БиоНТех или од Модерна, на крајот, во одреден момент, ова ќе резултира со голем кардиоваскуларен настан кој веројатно ќе доведе до смрт.

На едноставен јазик, тој рече дека инјекциите со гРНК се програмирани да го претворат телото на една личност во „фабрика“ за шилести протеини и дека со текот на времето овие масовно произведени шилести протеини предизвикуваат прогресивно згрутчување на крвта.

Времето ќе покаже дали неговата проценка ќе се оствари. На пола пат веќе гледаме масовно настани кај спортистите.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас