Шилестите-протеини може да предизвикаат рак по вакцинацијата

Шокантни извештаи од американските лекари

Извештаи за зголемување на нови случаи на рак и нови избувнувања, кои најверојатно се поврзани со вакцинацијата против Ковид-19 и со тоа претставуваат уште еден фатален (потенцијално смртоносен) несакан ефект.

Двајца американски лекари сега го потврдија ова пред Комитетот за корона во Вашингтон, објаснувајќи како функционира контроверзниот шилест протеин и во исто време повикувајќи се на најновите студии за него.

 

Шилестиот протеин се врзува за и ги активира местата кои промовираат рак

На Комитетот за корона во Вашингтон „Ковид-19 - второ мислење“, кој беше инициран од републиканскиот сенатор Рон Џонсон на 24 јануари како формат на дебата за добрите и лошите страни на вакцинацијата против корона меѓу експертите, патологот од Ајдахо и оператор на дијагностичкиот центар Др. Рајан Кол и клеточниот и молекуларниот биолог Кристина Паркс за помалку од две минути објаснуваат колку се опасни шилестите протеини кога се индуцирани преку вакцинација.

Еве резиме на изјавите подготвени разбирливо за секого:

Д-р Кол:

„Па, имаме гени во нашите тела. Имаме механизми на дејство во нашите тела. Секој ден имаме лоши клетки во нашето тело. Нашето тело вели „Ах, можам да ги убијам!“.  Постојат гени наречени супресорни гени „p53“

(Забелешка на уредникот: гените за супресор на тумор се нормални гени кои ја забавуваат клеточната делба, ги поправаат грешките во ДНК-та или им кажуваат на клетките кога да умрат.) .

Тоа е заштитниот ген на нашиот геном. Постои уште еден ген за рак на дојка, генот BRACA. Знаеме дека шилестиот протеин се врзува за рецепторите за овие гени и може да ги АКТИВИРА. Ова е механизам на дејство на шилестиот протеин. Воведувањето на овој шилест протеин во човечкото тело со помош на генска инјекција е чисто експериментално поле. Овие вакцини се исто така нелиценцирани и пропишуваат нешто што е сè уште експериментално што може да се поврзе со местата за РАК...“

Д-р Паркови:

„...Сакам само да го појаснам тоа и да наведам уште една точка. Она што го прави „p53“ е што ја проверува ДНК-та пред да се реплицира и се уверува дека штетата е поправена. Значи, 'p53' е генот за супресор на туморот кој е силно поврзан со ракот, бидејќи штом има мутација во 'p53', стапката на мутација вртоглаво расте. И тие ќе развијат толку многу мутации што ракот е многу поверојатно да метастазира. Затоа, „p53“ е одлучувачкиот механизам за борба против туморот!“

 

Засилувањето предизвикува уште поголема штета

Лекарите заклучуваат дека наночестичките липиди од полиетилен гликол и делумното производство на шилестиот протеин се двократен фактор на ризик во споредба со инфекцијата со коронавирусот од „див тип“, во кој само самиот шилест протеин влегува во телото од носните пасуси, наместо да влезе. прво во крвотокот. Да не зборуваме за повеќекратни дози/засилувачи и нивните ефекти врз организмот.

Природната инфекција создава многу посилен, подолготраен имунитет кој се потпира на повеќе од само шилестиот протеин. „Вештачката изложеност“ само на шилестиот протеин резултира со „висока изложеност“ токму на тоа и на делови од телото кои не се погодени од природниот вирус.

Дури и студиите од октомври 2021 година сега покажаа дека шилестиот протеин во иницирана форма може да доведе до негативни последици во телото:

[…] „Нашите резултати откриваат потенцијален молекуларен механизам со кој шилестиот протеин може да го попречи адаптивниот имунитет и да ги нагласи потенцијалните несакани ефекти на вакцините базирани на шилци со целосна должина“.

[...] „Механички, откривме дека шилестиот протеин е локализиран во клеточното јадро и ја инхибира поправката на оштетувањето на ДНК со тоа што го спречува регрутирањето на важните протеини за поправка на ДНК BRCA1 и 53BP1 на местото на оштетувањето. […]

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас