Ковид експертите - Гнездо на контрадикторни јазли

Верувајте и на науката - Дали да се смееме или да плачеме на ваквите пароли?

Се сеќавате на старите добри времиња на почетокот на Ковид  пучот - пред новите догми да почнат да се врзуваат во контрадикторни јазли?

Тогаш, ако сакавте да знаете што да мислите, непогрешливите експерти секогаш имаа лесни одговори.

Кој беше Вирусот  непријател наречен САРС-КоВ-2 Од каде дојде? Кога би завршил?  По неколку недели „затворања“ и воведување „вакцини“?.

 

Како во меѓувреме се заштитивте од болеста?

Со тоа што ќе се изолирате дома, ќе носите партали на носот и устата, ќе ги миете рацете компулсивно, ќе ги оставите чевлите надвор од вратата, ќе избегнувате други луѓе, ќе ги чистите ѕидовите и шалтерите – и пред сè, следејќи ги сите наредби на непогрешливата власт.

Што ако не сакаш да послушаш? Дали би умрел?

Учењата на Непогрешлиите власт набрзо се заплеткаа во збунувачки недоследности. „Неколку недели“ затвораша се претворија во месеци, што пак се претвори во закани за повторени затворања секогаш кога властите ќе видат соодветно.

Националното затворање - кои го свртеа здравствениот систем одвнатре, ментално осакатија една генерација деца и уништија егзистенција на милиони невини луѓе, иако непогрешливите ретко го спомнуваа тоа - беа проследени со осуда од „Експертите „Дека ние  бевме премногу себични за да бидеме дури и затворени.

Кога рандомизираните клинички испитувања покажаа дека маските за лице се бескорисни, непогрешливите во некои земји препорачуваа да носиат две маски наместо една.

Кога непогрешливите ја напуштија приказната за „асимптоматско пренесување“ - откако ја исполнија својата функција за поттикнување јавна хистерија - тие го усвоија исто толку смешното тврдење дека „невакцинираните“ се единствена почва за вирусни мутации.

А во меѓувреме - и најважно од сè - она ​​што требаше да биде привремена суспензија на уставната власт стана „нова нормала“; законот, или што и да беше законот, се покажа како застарена идеја за борба против заразната болест преку лекување на вистински болни со лекови.

Во светот на „новата нормала“, секој што спомнуваше „граѓански права“ беше исфрлен од социјалните мрежи. Демократијата беше исмејувана како реакционерен сон - ако воопшто се спомене.

Ова е резимето на последните две години. И ако научивме нешто од оваа коњарица на измама, тоа е, или треба да биде, дека државниот удар Ковид-19 во основа не се однесува на медицината или науката. Или станува збор за надуени бројки на случаи, фалсификувани статистики, лажни вести или псевдо-студии циркулирани од пропагандни организации како што се Светската здравствена организација.

Да, сите овие работи придонесоа за нарушување на уставната демократија што го карактеризира државниот удар Ковид-19. Но, во основа не се работи за ниту еден од нив.

Вистинската природа на кампањата е и поедноставна и многу поопасна. Она на што сме сведоци е напад врз самите основи на уредната слобода, напад кој веќе е во процес на ставање на демократиите под она што италијанскиот филозоф Џорџо Агамбен го нарече „трајна „вонредна состојба““.

Да се ​​каже отворено, од земја по земја, нашите владејачки класи (кои дадоја заклетва дека ќе го штитат уставот, народот и државните интереси) ефективно ги елиминираа уставите на нивните нации и телото на граѓанските слободи што требаше да ги придружуваат - не со формално укинување, туку со уништување на воведените екстра- правни механизми за „вонредна состојба“ на местото на вообичаените уставни процедури. Како резултат на тоа што обичните правила на демократијата и правата на поединецот се суспендирани на неодредено време за повеќето практични цели.

 

Ковид пучот постојано се потпира на неуставни методи

Првиот и најнепогрешлив показател за вистинскиот карактер на пучот е неговото агресивно уништување на уставната власт.

Од почетокот се работеше за суспензија на законодавниот дом; оттаму брзо се спушти на извршното самоволие („должности“ за маски, проследени со „картички за вакцинација“), а потоа пучот фронтално ги прекрши уставните права, како што е наметнувањето масовни „карантини“ без судски налог - незаконски чин, дури и под „ вонредна“ диспензија.

Истата приказна - политичките злосторства спонзорирани од соучесништвото на медиумите - е исто толку очигледна во неодамнешниот напад врз Нирнбершкиот законик.

Но, нема ништо во оваа легислатива за политиката за вакцинација, а бидејќи Ковид-19 „вакцините“  дури и не го спречуваат преносот од човек на човек, не постои правен начин да се направи општата формулација на „Зачувување и подобрување на јавното здравје“. делот на тој начин се толкува како давање на државата овластување да принудува деца да се вакцинираат со експериментални лекови.

Она што никој во мејнстримот не сака да го спомене е најголемата работа од се: дека нашите граѓански слободи испаруваат.

Уште колку пати треба да се потсетиме дека „Уставот не смее да не се почитува или занемарува, како што сугерираат околностите на одредена криза“?

Всушност, колку често?

Не дозволувајте некој да ве убеди дека овие „вакцини“ не се експериментални или дека притисокот врз луѓето да ги земат не го прекршува Нирнбершкиот кодекс за спроведување медицински експерименти врз луѓе без информирана согласност. Аргументите за примена на одредбите од Кодексот се едноставно поразителни.

Како што сите знаеме, дотичните лекови се тестираа набрзина во приватно спроведени испитувања кои не ги вклучуваа протоколите за тестирање на животни кои вообичаено се наложуваат.

Податоците од овие испитувања - единствените досега спроведени - остануваат сокриени од јавноста, а ние веќе знаеме, за сериозни неправилности во ограниченото тестирање спроведено од производителите, додека практично се заштитени од јавноста.

Ова значи дека овие лекови остануваат непроверени, а нивната масовна употреба е првиот вистински експериментален обид што некогаш го имале.

Всушност, производителите инсистираа на - и добија - широк правен имунитет пред да можат да ги пуштат своите лекови во јавноста. Оваа акција без преседан - која ги заштити производителите на лекови, а не јавноста - произлезе директно од свеста на производителите дека, со оглед на недостатокот на претходно тестирање, никој не може да ги предвиди резултатите од лекот сè додека всушност не бидат испробани на голем број луѓе.

Не можеш да ги имаш и двете. Ако инсистирате дека не сте ги тестирале вашите производи за безбедност пред да ги лансирате - и тоа е токму она што Фајзер, Модерна и Џонсон и Џонсон го тврдеа при развивањето на лековите во 2020 година - не може да се негира дека луѓето на кои ќе им се инјектираат лековите следната година ќе учествува во експеримент.

Дополнително, самите пропагандисти ја издаваат играта: тие отворено ја нарекуваат масовната програма за вакцинација која моментално е во тек како „доказ“ за безбедноста на лековите. Сепак, тоа значи дека тие се потпираат на резултатите од вистинската употреба како замена за клиничко испитување.

„Вакцината делува и е сигурна“ Ова го слушавте од сите политичари и медиуми но, . „Тоа е јасно докажано и со стапките на смртност и со стапките на хоспитализација кога се споредуваат вакцинираните и невакцинираните“.

Меѓутоа, на пропагандистите не им преостанува ништо друго освен да го кажат тоа;  бројни земји, активно вакцинираат цели групи луѓе - бремени жени и мали деца - кои се целосно исклучени од испитувањата на производителите. Но, да се наведе ова искуство како доказ за безбедноста на лековите значи, уште еднаш, дека луѓето кои сега се вакцинираат всушност се туркаат во огромен човечки медицински експеримент.

И секако не им се кажува вистината.

Медицински човечки експерименти без информирана согласност не е само уште една правна грешка. Тоа е злосторство против човештвото. Имајте го тоа на ум додека го читате следниот едиторијал во кој се величува „кампањата за вакцинација“ повеќе од Бог.

 

„Експертите“ не треба да се сфаќаат сериозно

А потоа, тука се „експертите“. Колку пати овие гласноговорници на власта мора да си противречат пред да престанеме да ги слушаме?

Прво, ни кажаа (точно) дека маските за лице не се вистинска бариера за ширење на респираторен вирус. Потоа, без објаснување, тие ги сменија насоките, инсистирајќи дека носењето маска - од секаков вид - е суштинска заштита (од никаде, медиумите избувнаа во негодување за луѓето „без маски“ кои се гледаат на митинзите на секаде во светот - или на слични засенчени места - (гледано како да се фатени како лежат по главната улица без облека на себе).

Сега „експертите“ се надминаа себеси со тоа што ни кажаа дека ако сакаме вистинска заштита, треба да се „надградиме“ со Н95 или КН95. Зарем тоа не значи дека нè лажат повеќе од година и пол кога нè уверуваат дека носењето платнена или хартиена маска е начин на покорниот граѓанин да „направи нешто“? Секако дека е така, но не очекувајте систематскиот печат да го постави тоа непријатно прашање.

А што е со „вакцините“? Кога овие експериментални лекови првпат се појавија на пазарот, Ние бевме првиот критички медиум во Македонија кои забележаа дека маските што ги бараа властите беа само почеток: наскоро ќе ни препишат трета доза, потоа четврта и на крајот ќе ни биде речено дека „вистинската“ вакцинација е процес кој не завршува, како и самата „нова нормала“.

Во иднина, вашиот медицински статус повеќе нема да се заснова на објективни факти, туку на произволни изјави на властодршците.

Без оглед на тоа какви вакцини сте примиле, колку, или пред колку време биле, или дали сте болни или може да се разболите, или каков тип на антитела имате, или какви медицински третмани сте имале или не сте имале во минатото. , доколку властите и експертите и нивните истомисленици решат да ја преработат дефиницијата за „вакцинирани“ ако одеднаш се најдете во демонизираната подкласа за која систематските медиуми велат дека е одговорна за сите светски проблеми.

И кога тоа ќе се случи, нема ништо што можете да направите за тоа освен да ги следите најновите наредби од Непогрешливата власт. Тогаш ниту вашиот „Ковид-сертификат“ нема да ви помогне.

Значи, не станува збор за експертите  кои постојано си противрекуваат и нè хранат со една по друга лажна приказна - иако, се разбира, тие го правеа тоа. Сега тие го однесоа шпицот на информации на сосема друго ниво, узурпирајќи ја моќта да го променат значењето на вистинските медицински термини.

Во иднина нема да има повеќе несогласувања од страна на експертите, бидејќи секогаш кога ќе им одговара, експертите едноставно ќе редефинираат збор-два за нивните претходни искази да бидат конзистентни со сегашните.

 

Ковид пучот вклучува радикално редефинирање на човечката вредност

Конечно, мора да признаеме дека перверзиите во последните две години не беа само политички и правни. Непогрешливите ги манипулираа самите основи на хуманоста и моралот - и тоа треба да биде шок за сите нас.

Да почнеме со очигледното. Политиката која намерно ги обесхрабрува лекарите да лекуваат болни пациенти - што всушност предизвикува смрт на безброј луѓе кои инаку би можеле да се спасат - воопшто не е медицинска политика; таа е кривично дело.

Сепак, тоа е токму политиката што ја спроведува Светската Здравствена Организација (СЗО), кои речиси две години правеа се што можеа за да ја спречат употребата на емпириски докажани терапии за Ковид-19.

И секој што се обидел да ја каже вистината за лековите како хидроксихлорокин или ивермектин на социјалните мрежи може да се соочи со цензура на истите.

Но, злото оди уште подлабоко. Денес ни се продава премиса никогаш досега прифатена од цивилизираното општество: идејата дека секое човечко суштество е, по дефиниција, јавна опасност, дека луѓето се болни додека не се докаже спротивното и опасни додека не се докаже поинаку дека самиот чин на дишење - тоа е, живеење - бара некакво морално и политичко оправдување. А условите на тоа оправдување можат да ги одредат само оние што се на власт; Јас и ти немаме право да кажеме што не ослободува од статусот на јавна опасност.

Само размислете колку радикално не е компатибилен таков поим со било каков вид на отворено или демократско општество. Ако луѓето се дефинираат како јавна закана, како можат тие да ја претставуваат и крајната јавна власт - статус што е дефинирачка карактеристика на демократијата? „Како може непријатели на народот да биди „народот“?

Ако правото на едно лице да дише може произволно да се ограничи (освен ако не му биле инјектирани експериментални смртоносни серуми, и не објавуваат ништо навредливо на социјалните мрежи), какви права сè уште има лицето? Непотребно е да се каже дека традиционалниот поим „државјанство“ веќе не е разбирлив во таков контекст.

Во меѓувреме, мора да бидеме искрени со себе. Ниту една политичка партија нема да може да не спаси од пучот со Ковид. Властите во светот,  ги исмеваат своите ривали и го игнорираат најмасовниот напад врз слободата во нашата историја.

Но, се разбира, „вирусот“ не направи ништо од тоа. Тоа беа газдите. И ако не ги спречиме, тие ќе продолжат да го прават тоа.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас