Мета-студија - Сериозно оштетување на здравјето од носење маска

Маската се користи како „лого на пандемијата“ од почетокот на 2020 година

Секој што совесно и покорно ја носи својата маска, исто така докажува дека ги следи инструкциите на владата. Маските за заштита од прав квалитетна класа ФФП2 или Н95 немаат вистинска употреба против вируси. Сега излегува дека носењето маска е исто така многу опасно.

Досега никој не можеше да покаже разбирлива и пред се научно проверлива придобивка од маските. Ова може особено добро да се докаже ако ги споредите датумите за воведување барања за маски во соодветните земји со „инциденците“.

Никаде нема значително влијание врз (тврденото) ширење на вирусната болест. САРС-КоВ-2 или неговите бројни мутации радосно се шират насекаде, без разлика дали луѓето носат чорапи, гаќи или ФФП2/Н95 маски на нивните лица. Една од причините за ова е што ткаенината на маските има многу поголеми пори отколку што би било потребно за да се запрат вирусите.

Конкретно, условот за ФФП2/Н95 маска постои само во земјите каде што политичката корупција е особено распространета: Германија и Австрија (според извештаите и во Јужен Тирол). Во двете земји станаа познати безброј корупциски скандали со политичари кои заработија од трговијата со маските.

 

Бројни здравствени проблеми поради недостаток на кислород

Сега мета-студијата „Дали маската што ги покрива устата и носот е ослободена од несакани несакани ефекти при секојдневна употреба и без потенцијални опасности?“, во која беа испитани 65 дела од други научници, покажа дека маските доведуваат до „значајни несакани ефекти“.. Најчестиот „несакан ефект“ од носењето маска беше постојан замор предизвикан од недостаток на кислород.

Евалуацијата покажува промени во респираторната физиологија на носителите на маски со честа појава на респираторно оштетување и пад на заситеноста со кислород на (67%), Н95 маските со зголемување на ЦеО2 (82%), и пад на заситеноста со кислород (72%) , Н95 маските  и главоболки покачени за (60%), отежнато дишење и пораст на температурата (88%), но и пораст на температурата и влажноста (100%) под маските. Според научниците, носењето маски кај населението на подолг временски период може да има релевантни ефекти и последици во многу медицински области.

 

Особено штетно за децата и адолесцентите

Не треба да се заборави што им се прави на децата и младите со носењето маски. Покрај физичката злоупотреба, можно е и трајно оштетување - на пример, намален развој на мозокот или дегенерација на млада возраст.

„Носењето маска има потенцијал да предизвика хроничен стрес предизвикан од промените на крвните гасови и контролиран од мозочните центри. Ова за возврат предизвикува и поттикнува потиснување на одбранбениот систем на телото и метаболички синдром со кардиоваскуларни и невролошки заболувања.

Краткорочно, се забележуваат поспаност, главоболки, исцрпеност, иритација на кожата и бактериска колонизација. Дури се стравува дека долгорочните ефекти ќе бидат проинфламаторни и поттикнувачи на рак. Невролошките несакани ефекти или последици се особено драматични.

Студиите на ЦДЦ и Универзитетот Стенфорд веќе покажаа дека тоа е така: маските би биле бескорисни во однос на ширењето на вирусите, но ќе доведат до значителни физиолошки и психолошки ефекти. Студијата исто така конкретно споменува дека не се препорачува носење маска за време на вежбање.

Трудот наведува 178 извори каде што може да се прочитаат дополнителни информации за смислата и глупостите, штетата или користа од ФФП/Н95 маските за прашина  и другите маски за заштита од вирусни заболувања.

 

Носењето маска е во спротивност со дефиницијата на СЗО за здравје

Во заклучокот се нагласува дека штетните ефекти од носењето маска не одговараат на дефиницијата на СЗО за „здравје“: „здравјето е состојба на целосна физичка, ментална и социјална благосостојба, а не само отсуство на болест или слабост“. –  Уште еднаш:„Здравјето е состојба на целосна физичка, ментална и социјална благосостојба, а не само отсуство на болест или немоќ“.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас