Нема инфекции кај позитивно тестираните - „Пандемијата заврши“!“

Во времето на Корона, суперлативите не се штедат. Медиумите се надминуваат едни со други во трката за најзастрашувачките бројки, и со тоа  шират страв во големи делови на населението.

 

Но, дали навистина ја имаме „најсмртоносната пандемија на сите времиња“?

Германскиот адвокат Ралф Лудвиг докажува: случајот е токму спротивното. Отпорот расте - веќе се покренати бројни тужби.

 

Јасно е дека Короната ќе окупира судови низ целиот свет во следните неколку години, ако не и со децении. Континуирано и брзо расте бројот на адвокати и експерти од други дисциплини кои интензивно работат на спротивставување на сè посериозните репресалии на државата против граѓаните.

Во Австрија, пред неколку дена беше основан Вонпарламентарниот комитет за истраги на корона Австрија ACU-A - здружение на адвокати за основни права и платформата Respekt.

Неговите напори вклучуваат, меѓу другото, да ги натера судовите да се занимаваат со содржината на фактите

Тогаш тест-пандемијата, како што ја нарекува, наскоро ќе заврши и додаде дека е убеден дека овој случај наскоро ќе се реализира.

 

Речиси сите позитивни резултати од тестот можат да бидат лажни

Д-р Мајк Једон, поранешен директор за наука на Фајзер, одамна посочи дека има многу грешки што можат да се направат при масовно тестирање. Тој самиот претпоставува дека скоро сите позитивни резултати од тестот се лажни.

 

PCR-тестот

Сознанието дека овој тест не е во можност да открие инфекции, но може да се користи само за истражувачки цели, се повеќе кружи. Апелациониот суд во Лисабон неодамна ги укина мерките за карантин поради оваа причина.

 

80 проценти од лабораториите прават премногу циклуси во текокт на тестирањето.

Друг многу клучен аспект е исто така привлекувањето на сè поголемо внимание со бројот на циклуси со чија помош материјалот извлечен од соодветната личност се зголемува експоненцијално.

Ако нашите лабаратории прават 30 циклуси како што препорача институтот Роберт Кох  - 80 проценти од позитивните тестови ќе пропаднат, пресметува Лудвиг. Наместо 15.000, ќе имавме само 3.000 позитивни тестови низ Германија “.Доколку сакате да извршите култура на вирус на овие 3.000 позитивни тестови со цел да проверите дали навистина постои инфекција, резултатот би бил околу 5-7 проценти.

„Тоа значи дека во моментов имаме 150 до 180 заразени лица во Германија. Тоа е вистинската бројка “.  „Тоа е возбудливото нешто што произлезе од оваа студија“, вели Лудвиг

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас