Конвенционалната медицина на пропаст е изум на Рокфелер

Западната медицина има некои добри поенти и е одлична услуга во итен случај. Сепак, крајно време е луѓето да сфатат дека денешната конвенционална медицина (западна медицина или алопатија), со нејзиниот акцент на дроги (лекови), зрачење, хирургија и повеќе лекови, е кружна креација на Рокфелер од своето основање. што го следи само профитот.

Рокфелерите се едно од најбогатите и најмоќните црни благороднички семејства. Зад нивната лажна фасада на филантропија, тие стојат како тирани гладни за моќ, кои сакаат да го заземат целиот свет и да го населат преку програми засновани на евгеника, како што се присилна стерилизација, флуоридација на водата за пиење, абортус и вакцинација.

И покрај доминацијата на западната медицина денес, дури и пред само 100 години, ситуацијата беше многу поинаква. Затоа, вреди да се потсетиме повторно како стигнавме овде. Како западната медицина и огромниот конгломерат на мултинационални фармацевтски компании („Големата Фарма“) станаа главниот медицински систем во САД и другите земји од првиот свет? И какви алтернативи постојат?

 

Маслени лекови

Да се ​​вратиме на крајот на 19 век. Џон Д, Рокфелер човек цитиран кој рече „конкуренцијата е грев“ е глава на семејството Рокфелер и штотуку стана многу богат со вадење нафта од земјата.

Сега тој бара начини да заработи уште повеќе пари од неговата нафта и доаѓа до идеја да користи јаглен катран - нафтен дериват - за да создаде супстанции кои влијаат на човечкиот ум, тело и нервен систем. Овие се нарекуваат лекови и тие се одлични за маскирање или запирање на симптомите, но генерално тие не ја лекуваат основната причина за болеста.

Како и другите елитни водачи на Новиот светски поредок кои одговараат на описот на „злобниот гениј“ - интелектуалците и несимпатичните - Рокфелер ги искористи своите пари од нафта за да откупи дел од огромниот германски фармацевтски картел ИГ Фарбен.

Ова беше истиот картел кој подоцна ќе му помогне на Хитлер да ја спроведе својата визија заснована на евгеника за Нов светски поредок заснован на расен суверенитет со производство на хемикалии и отрови за војна.

Со котролираното производството на дрога под негово крило, Рокфелер потоа се впушти во дефинитивно лош план - зло од гледна точка на слободно и разумно човештво, но брилијантен од деловна гледна точка.

 

Го уништува секој западен натпревар во медицина

Рокфелер видел дека во тоа време имало многу видови на лекари и методи на лекување, од хиропрактика до натуропатија до хомеопатијата, холистичка медицина и хербална медицина и многу повеќе. Тој сакаше да ги елиминира конкурентите на западната медицина (единствениот модалитет кој ќе предложи лекови и зрачење како третман, со што ќе го збогати Рокфелер, кој поседува средства за производство на овие третмани), па назначи човек по име Абрахам Флекснер на Конгресот во 1910 година да поднесе извештај.

Овој извештај заклучува дека има премногу лекари и медицински училишта во Америка и дека сите природни методи на лекување кои постоеле стотици или илјадници години се ненаучни шарлатанство. Се повикуваше на стандардизација на медицинското образование, при што само на алопатската АМА и беше дозволено да лиценцира медицински училишта во Соединетите Држави.

За жал, Конгресот постапи по заклучоците и ги донесе законот. Неверојатно, алопатијата стана стандарден медиумски модалитет, иако нивните 3 главни модалитети на третман во 1800-тите беа крвопролевање, хирургија и инјектирање на токсични тешки метали како олово и жива, познати како замена за болеста!

Треба да се напомене дека не долго после тоа, конопот беше демонизиран и криминализиран, не затоа што имаше нешто опасно во него, туку затоа што беше огромна закана (и лековити и горивото) за Рокфелеровата дрога/нафтена индустрија.

Западната медицина се потпира на нафтените лекови на Големата Фарма, кои телото на крајот не може да ги апсорбира. Сега тие се занимаваат со биопиратство за да ги украдат најдобрите природни соединенија и да ги патентираат.

 

Рокфелер и Карнеги без-даночни фондации за „ефикасна филантропија“

Приказната не застанува тука. Почнувајќи од 1913 година, Рокфелер и уште еден елитен водач, Карнеги, ги користеа своите донации ослободени од данок за да дадат огромни грантови на најдобрите медицински училишта низ Америка, под услов да се изучува само алопатска наставна програма и да им се дозволи на некои од нивните агенти да служат на одборот на директорите. Тие ја нарекоа оваа „ефикасна“ филантропија, која, кога ќе се постигне преку Орвеловската единица, тие тогаш бараја враќање на нивната инвестиција.

Тие систематски ги укинаа наставните програми на овие училишта, отстранувајќи го секое спомнување на природните лековити моќи на билките и растенијата или важноста на исхраната за здравјето. Резултатот е систем кој до ден денес создава лекари кои речиси секогаш се целосно неуки за исхраната, игнорирајќи ја идејата дека она што го јадете всушност може да ве заздрави или повреди.

Неколку децении подоцна, беше донесен друг закон кој дополнително ја зацврсти западната медицина во Америка. Законот Хил-Бартон од 1946 година даде грантови на болниците да ги изградат и модернизираат под услов да обезбедат бесплатна здравствена заштита на оние на кои им е потребна без каква било форма на дискриминација.

Иако имаше позитивни страни, негативната страна беше што откако луѓето зависеа од овој систем за нивните здравствени потреби - главно фармацевтски апчиња што требаше да се земаат бескрајно од ден на ден - луѓето се префрлија на платен систем. Рокфелерите се најдоа со нови доживотни клиенти.

Горчливата вистина е дека генерално кога одите кај западен лекар, ве гледаат како потенцијален пазар за производите на медицинската фабрика. Големата Фарма нема финансиски поттик да ве излечи бидејќи излечениот пациент е изгубен клиент.

Дури и ако не сте болни, Големата Фарма сè уште ве таргетира и се обидува да ве убеди дека сте болни (на пр. со смешната листа на измислени болести на Психијатрија, од кои многу се лажни), за да ја пробате нејзината најнова пилула.

Трудниците кои одат на лекар се третираат вака,  ќесички за интравенски течности, монитори за контракција, ултразвук (зрачење на ранливо бебе), разновидни лекови, сосема непотребната епизиотомија, а на врвот на се е, царскиот рез!

 

Биопиратерија бизнис модел на Гоелмаиот Фарма Картел на западната медицина

Запомнете, сите овие синтетички дроги се изолирани. Многу од нив доаѓаат од растителни соединенија, но бидејќи природата не може да се патентира и продава, Големата Картелска Фарма нема интерес за природни лекови. Она што тие го прават наместо тоа е да се вклучат во биопиратеријата - да истражуваат природни соединенија, да ги копираат во лабораторија (или малку да ги модифицираат), потоа да се обидат да ги украдат и патентираат.

Кога ќе добијат патент, ја продаваат својата таблета како чудотворен лек, а во исто време го потиснуваат и критикуваат (преку лажни научни истражувања) оригиналното растение како безвредно за да не одите до изворот на лекот. Иронично, погодете каков лек користи Џон Д. Рокфелер и се уште го користи британското кралско семејство? Хомеопатијата!

Се чини дека модерната западна медицина ја изгубила наводната точка на постоење: исцелување луѓе. Во својата остроумна книга Исповеди на медицински еретик, Др. Роберт Мендолсон објави статија под наслов „Чудесната медицинска фабрика на Кливленд“ која се пофали со „достигнувањата на Клиниката во Кливленд“ во текот на изминатата година: 2.980 операции на отворено срце, 1,3 милиони лабораториски тестови, 73.320 електрокардиограми, 7.770 рендгенски снимки на целото тело, 24.368 хируршки процедури. "

Изгледа успешно, но ниту една од овие постапки не е докажана дека има некаква врска со одржување или обновување на здравјето. Заштитувањето на луѓето од некоја болест ги изложува на опасно зрачење (значи повеќе пари за Рокфелерите) што ги оштетува ткивата и може да заврши со таа болест отколку да се заштити од неа - како што тоа секојдневно го прави со мамографската измама, однапред смислена конструирана за да привлече нови клиенти за рак на дојката.

 

Рокфелерската филантропија е социјална котрола

Рокфелерите и другите елити ја користат филантропијата како алатка за контрола. Тоа е социјален инженеринг со убав промотивен сјај.

Тоа е голем бизнис - и исто така е голем убиец. д-р Барбара Старфилд објави студија во 2000 година која покажа дека има 225.000 медицински јатрогени (алопатски) смртни случаи годишно во САД. Сепак, ова ги броеше само директните смртни случаи; земајќи ги во предвид сите индиректни смртни случаи, како што Др. Гери Нул во својот извештај „Смрт од медицина“ во 2011 година, вели дека бројката е 784.000 годишно! Тоа се 7,8 милиони смртни случаи на секои 10 години од западната медицина!

Заклучувајќи: „Очигледно е дека американскиот медицински систем е водечка причина за смрт и повреди во Соединетите држави...“

 

Природни решенија кои ја надминуваат западната медицина создадена од Рокфелер

Во овој момент, да преминеме од проблемот кон решенијата - и за среќа ги има многу. Познатиот грчки лекар Хипократ напишал:

„Природата лекува. Задачата на лекарот е да ги зајакне природните лековити моќи, да ги насочува и пред се да не ги вознемирува“. "

Имунолошкиот систем е вашата најдобра одбрана од која било болест - не е потребна вакцина. Повеќето природни лекови се дизајнирани да го третираат телото холистички, а не да „лекуваат“ болест само за да ја трансформираат и мутираат во друга болест. Кога земате растенија и билки за лек, обично ја земате целата храна, а не изолат, бидејќи се заснова на сеопфатно разбирање.

Исто така, традиционалната кинеска медицина ја дефинира секоја болест како стагнација и ја третира болеста како нерамнотежа што треба да се ребалансира. Која е поентата да се пренесе нерамнотежа во една област на нерамнотежа во друга област? Никој, освен ако не се обидувате да заработите од болести како Големата Фарма. Тоа не е вистински лек.

Има толку многу природни лекови и контрамерки таму ако одвоите време да разгледате. Два примери меѓу илјадниците се куркумата, која прави повеќе за вашиот крвен притисок и дијабетес отколку кој било медицински лек, и семките од кајсии (богати со Лаетрил, кој селективно ги убива клетките на ракот оставајќи ги здравите непроменети), што ќе го третира ракот поефикасно од хемотерапијата.

Западната медицина има свое време и место, свои силни и слаби страни. Западната медицина може да биде добар систем во критична итна ситуација и за комплицирани хируршки процедури, но за општите состојби има толку многу подобри алтернативи. Време е да ги истражиме понатаму!

Доколку се интересирате повеќе околу оваа тема можете да продолжите овде

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас