Логопед: Зголемување од 364% според упатите за бебиња и мали деца поради носење маски

Малите деца развиваат когнитивни проблеми поради широката употреба на маските за лице

Носењето маски за време на пандемијата доведе до зголемување од 364 проценти на упатувањата на пациенти кај бебињата и малите деца, според логопедот.

Џејклин Тек изјави за ВПБФ Њуз дека пред пандемијата, само 5 проценти од пациентите биле доенчиња и мали деца, но тој процент се искачи на 20 проценти.

Родителите ги опишуваат јазичните проблеми на нивните деца како „одложени поради Ковид“, при што покривањето на лицето е главната причина за сериозното нарушување во говорот.

Веќе на 8 месеци, бебињата учат да зборуваат со читање од усни - неблагодарна задача е кога родителите и старателите се покриваат со маски за да ги почитуваат прописите.

„Многу е важно децата да го видат вашето лице за да научат, па затоа ја гледаат вашата уста“, рече Тек.

Во извештајот е прикажана една таква мајка, Бријана Геј, која одгледува пет деца, но има потешкотии да зборува со своето најмало дете.

„Дефинитивно прави разлика што не можете да комуницирате со луѓето и нивното лице во светот во кој растете, тоа е многу важно за бебињата“, рече Геј.

Според Тек, симптомите на аутизам исто така вртоглаво пораснале од пандемијата.

„Тие повеќе не се обидуваат да зборуваат или да комуницираат со своето семејство“, рече таа.

Форбс избриша напис од експерт за образование кој тврдеше дека носењето маски за лице кај училишните деца предизвикува психолошка траума.

Студијата на истражувачите од Универзитетот Браун покажа дека просечните резултати на коефициентот на интелигенција на малите деца родени за време на пандемијата паднале до 22 поени, додека вербалните, моторните и когнитивните перформанси страдаат како резултат на затворањата.

Мајкл Керзон истакна дека две од главните причини за тоа се детските маски за лице и атомизацијата предизвикана од нивното држење подалеку од другите деца.

Локалните жители во јавните згради - имаат значително пониски вербални, моторни и општи когнитивни перформанси од децата родени претходно, според една нова американска студија. Тестовите за рано учење, вербален и невербален развој.

Можеби сите чувари на доблести кои мислат дека се морално исправни затоа што носат маски ќе го променат своето однесување бидејќи тие буквално помагаат да се создадат големи когнитивни проблеми кај децата.

Но, можеби едноставно не им е грижа, бидејќи денес маската е пред се политички статусен симбол.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/b0048694651c49b45eda9bc2651cdbab_-на-ЕУ-и-СЗО-повикуваат-да-се-стави-крај-на-засилувачките-вакцини-цитирајќи-докази-дека-стратегијата-е-неуспешна-1440-810-c-90.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/b0048694651c49b45eda9bc2651cdbab_-на-ЕУ-и-СЗО-повикуваат-да-се-стави-крај-на-засилувачките-вакцини-цитирајќи-докази-дека-стратегијата-е-неуспешна-1440-810-c-90@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Регулаторите на ЕУ и СЗО повикуваат да се стави крај на засилувачките вакцини, цитирајќи докази дека стратегијата е неуспешна
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас