Претседателот Бајден е алатка на големата фарма

Од Пол Крег Робертс: Тој е американски економист и публицист. Тој беше помошник секретар на Министерството за финансии за време на администрацијата на Реган и е познат како ко-основач на програмата за економска политика на администрацијата на Рега.

Лудиот сопственик на Овалната канцеларија произволно го укина единствениот третман за Ковид „одобрен од установата“, моноклоналните антитела. Како што со право вели гувернерот на Флорида, Рон ДеСантис, „неприфатливата извршна наредба на Бајден го одзема лекувањето од рацете на медицинската заедница и ќе чини некои американски животи.

Медицинскиот авторитаризам на Бајден има импликации во реалниот свет - пристапот на Американците до лекување сега е по желба на неуспешен претседател“.

 

Зошто Белата куќа го направи ова?

Од две причини.

Една од причините е да му se возврати на ДеСантис, кој докажа дека Флорида подобро ги игнорира контрафактните „протоколи на Ковид“ отколку државите што ги воведоа. ДеСантис докажа дека Трамп бил во право: затворањата се непотребни и штетни. Исто така, ДеСантис основал клиники за моноклонални антитела на Флорида, кои лекувале заразени луѓе, со што опасната „вакцина“ била ирелевантна.

Лошата одлука на Бајден ги спречува клиниките на Флорида да спасуваат животи. Како казна за ДеСантис, Бајден предизвикува жители на Флорида да умрат.

Другата причина е што Бајден е марионета на Фаучи и Биг Фарма. Неговата работа е да го максимизира профитот од вакцините и да го заштити лажниот наратив за измамата што Фаучи, Биг Фарма и корумпираниот медицински естаблишмент поддржан од печатот го поттикнаа да им веруваат на Американците.

Ако навистина верувате дека Бајден е избран, мора да прифатите дека американските гласачи се најглупавите луѓе што може да се замисли.

Американските регулатори како ФДА и агенциите за јавно здравје како НИХ и ЦДЦ станаа затвореници на фармацевтските компании што треба да ги регулираат. Нивните одлуки ги фаворизираат компаниите пред јавното здравје и луѓето што се дизајнирани да ги заштитат.

Американците мора да научат дека не можат да веруваат на ниту еден субјект, јавен или приватен. Сè е водено од пари, ништо од вистината и јавниот интерес. Потребата за пари го уништи дури и образованието. Во општествените науки, универзитетските професори, како што се економистите, заработуваат пари со производство на „студии“ кои им служат на корпоративните интереси и на глобалниот капитал.

Физичарите првенствено зависат од владините истражувачки фондови, што значи дека мора да молчат за лажниот официјален наратив од 11 септември. Нашите војници се испратени во битка за да ги бранат профитите на одбранбената индустрија, нафтените интереси и хегемонијата на Вашингтон, а не слободата на народот.

Каде и да погледнете во Америка, луѓето не можат да кажат што мислат без да добијат отказ. Ќе бидете наградени ако лажете за владејачките интересни групи. Сите овие муабети за одбрана на слободата се глупости. Нема слобода за одбрана.

Извор: President Biden Is a Tool of Big Pharma

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас