Канада - Конвој со камиони во име на слободата (видеа)

Со огромен „Конвој на слободата“, канадските камионџии во моментов се борат против обврската на владата да вакцинира и против лудилото на владата. Поддршката од населението е огромна - за кампањата беа собрани речиси 6 милиони канадски долари како дел од собирање средства.

 

Поранешниот играч на НХЛ, Тео Флери на Фокс Њуз:

„Во моментов, една од најголемите револуции се случува во Канада. Во моментов има 50.000 камионџии и околу 1,4 милиони луѓе на пат кон Парламентот во Отава. И тие ќе останат таму додека Трудо не поднесе оставка или додека не ни ги дадат назад сите наши слободи и права“.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас