Вакцината на Фајзер против корона под лупа - Откриена сомнителна нанотехнологија?

Шпанскиот биостатистичар, микробиолог, епидемиолог и имунолог, Рикардо Делгадо Мартин, неодамна објави електронски микрографи на вакцината на Фајзер/БиоНТех

Зголемувањето на содржината на различните ампули, сумирани во видео, му откриваат на набљудувачот неопределени предмети што се појавуваат во текот на процесот на испарување.

Додека супстанцијата испарува под електронскиот микроскоп и преминува во следната агрегатна состојба, се формираат неколку очигледно самоорганизирачки наноструктури, чиј идентичен геометриски изглед одговара на појавата на микрочипови и електронски кола.

Особено затоа што американската Администрација за храна и лекови (ФДА) стана заштитник на Фајзер, кој е преполн со конфликт на интереси, и се стреми целосно да ги открие датумите на одобрување за вакцината против корона „Комирнати“ по 75 години, досега има сомнеж дека овој звучен недостиг на транспарентност има за цел да доведе до претпоставеното држење на нанотехнолошките и другите состојки под клуч.

Како што сега беше откриено од група научници, има особено т.н скапани јаболка под соодветните серии на доставените единици за вакцини. Само многу мал дел од сериите ги комбинираат сите извештаи за несакани ефекти предизвикани од вакцината со или без смртни случаи и покажуваат несразмерно зголемена токсичност.

Според досегашните сознанија, верзијата на Фајзер на вакцината за гласник рибонуклеинска киселина (гРНК) доаѓа во 33 екстремно токсични серии. Споредбата со протечената ЦДЦ листа која ги каталогизира деловите на Фајзер со датуми на истекување силно го поттикнува сомнежот дека поголемиот дел од дозите на вакцини дадени во САД можеби се плацебо.

Понекогаш затоа што ЦДЦ ги наведува само токсичните гранки што може да се идентификуваат во американскиот систем за известување за несакани ефекти од вакцината, ВАЕРС, и речиси се воздржува од прикажување на сите други продадени единици со рок на траење.

Ова селективно пролевање ги навело истражувачите да претпостават дека израснатите лоши јаболка мора да бидат биолошки активни инокулации, бидејќи администрацијата по истекувањето носи потенцијални здравствени ризици. Ваквите реакции се со помала веројатност да се појават со плацебо. 2+2=4. Во овој поглед, овие изјави засновани на докази тежат на другата страна.

Дали и до кој степен наводната нанотехнологија внесена во одредени единици за вакцини на Фајзер може да се најде во сите ампули сè уште не е разјаснето. Што не и најмалку важно се должи на обидот на ФДА за строга тајност.

Фактот дека Фајзер се потпира на инвазивна нанотехнологија, го потврди никој друг туку извршниот директор на фармацевтската компанија. На конференцијата на Светскиот економски форум (СЕФ) 2018 година во Давос, Алберто Бурла ја промовираше новата „електронска пилула“ одобрена од ФДА, која содржи биолошки чип што испраќа сигнал штом лекот ќе стигне до стомакот на примачот.

Што обезбедува беспрекорна верификација на внесот. Бурла, исто така, не штедеше какви можности има оваа технологија. Тој го сумираше во еден збор: „Сообразност.“ Електронската пилула затоа ќе се појави во сина наметка.

Во САД, на пример, се погласни се политичките барања за регистар за вакцинација. Понекогаш се тврди дека проверката на усогласеноста на вакцинацијата против корона инаку би била невозможна. Зарем технологијата опишана од Бурла „случајно“ не би се послужила експлицитно да провери кој е вакциниран, а кој не?

Сите информации презентирани погоре, вклучително и референци, се достапни од извештајот на Грег Рис, видете подолу.

Оваа технологија е исто така потврдена од страна на ЕУ -  ви преведуваме мал дел од веб-страницата на европскиот парламент, во објавата се вели следното:

Терминот нанотехнологија е веќе некое време, но неодамнешниот напредок и примената на нанонауката ги револуционизира областите на биологијата и медицината. Вештачките молекуларни мотори и машини со нано големина се создаваат со помош на биолошки молекули, додека наномедицината се користи за таргетирање на клетките на ракот, испорака на лекови и борба против бактериите отпорни на антибиотици.

Неодамнешната криза со коронавирус покажува како полето на нанобиосензорите може да биде клучно за изнаоѓање иновативни решенија за брз одговор, а исто така и за справување со идни заразни епидемии. А сепак дискусијата за етиката на нанотехнологијата е во тек: големите можности доаѓаат со огромни одговорности.

Целта на оваа онлајн работилница е да се истакне како најновите случувања во нанотехнологијата ги трансформираат биологијата и медицината; како нанотехнологијата се користи за борба против коронавирусот, како и идните пандемии; и да се разговара за перцепцијата на потрошувачите за нанотехнологијата, како и одговорното истражување и иновации во Европа.

Повеќе на англиски јазик подолу на линкот...

Линк до објавата на европскиот парламент

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/cb8a6cfb57ccee08d9853e6ac78a5db8_.-Фаучи-призна-дека-вакцините-не-функционираат-како-што-беше-ветено-а-вакцинираните-денес-се-во-голема-опасност-ВИДЕО-1440-810-c-90.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/cb8a6cfb57ccee08d9853e6ac78a5db8_.-Фаучи-призна-дека-вакцините-не-функционираат-како-што-беше-ветено-а-вакцинираните-денес-се-во-голема-опасност-ВИДЕО-1440-810-c-90@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Др. Фаучи призна дека вакцините не функционираат како што беше ветено, а вакцинираните денес се во голема опасност (ВИДЕО)

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас