Израел го погодија огромни поплави

Автомобилите беа потопени, а улиците беа претворени во бурни реки во израелските градови во текот на викендот, откако поројниот дожд и студеното време ја зафатија нацијата, предизвикувајќи поројни поплави.

Населбата во израелскиот град Лод, каде живеат околу 18.000 луѓе, е целосно отсечена од поплавите, објавија во неделата израелските медиуми.

Локалните власти ги предупредија жителите дека единствениот начин да се влезе или излезе од областа е со воз.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас