Клаус Шваб: „Многу сме горди што влегуваме во секој кабинет со нашите млади глобални лидери“ (видео)

Во 2017 година, Клаус Шваб, основачот на Светскиот економски форум, одржа предавање на школата Кенеди во Харвард. Таму тој даде извонредна изјава

Тој истакна дека шефовите на држави како тогашната канцеларка Меркел, па дури и Владимир Путин, биле сите млади глобални лидери на Светскиот економски форум. „

Многу сме горди што работиме со младата генерација - со премиерот Трудо, аргентинскиот претседател и така натаму“, рече Шваб.

Тој додаде дека присуствувал на приемот организиран од премиерот Трудо еден ден пред предавањето. „И знам дека половина или дури повеќе од половина од неговиот кабинет го сочинуваат млади глобални лидери од Светскиот економски форум“, рече Шваб.

„Тоа е случај и во Аргентина и во Франција“, рече тој, додавајќи дека францускиот претседател е млад глобален лидер.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас