Д-р Наоми Волф: Младите машки смртни случаи се зголемени за 53% по масовната вакцинација против Ковид

Канцеларијата за национална статистика во (Обединетото Кралство) откри дека бројот на смртни случаи кај машките адолесценти на возраст од 15-19 години е зголемен за 53% од воведувањето на вакцината против коронавирусот од Вухан (Ковид-19)

Уште позагрижувачки е фактот што има забележителни скокови во смртноста кои директно се поврзани со воведувањето на првата, втората и третата доза на вакцинација за оваа возрасна група.

Според експертите, јасно е дека се виновни вакцинациите. Освен фактот дека момчињата ја примаа вакцината против грип на Фаучи, според државните упатства, ништо друго не се промени.

Податоците од изданието на смртни случаи за 2020 година, регистрирани неделно во Англија и Велс, јасно покажуваат дека бројот на смртните случаи растел во редовни интервали токму кога била воведена новата вакцина. Штом ќе биде достапна четвртата засилувачка вакцинација за момчиња, треба да се очекува дополнително зголемување на смртните случаи.

Од 18-тата недела и потоа во 2021 година има значително зголемување на смртните случаи кај младите во споредба со истиот период во 2020 година. Од 23-та недела состојбата рапидно се влошува.

„На пример, во 26-тата недела, иакоКовид-19  вирусот, наводно, предизвикувал хаос низ ОК, биле забележани само 2 смртни случаи меѓу младите на возраст од 15-19 години во Англија и Велс“, пишува „Дејли експозе“.

„Но, една година подоцна, во 26-та недела, беа регистрирани 19 смртни случаи кај машките адолесценти на возраст од 15-19 години во Англија и Велс. Тоа е зголемување од 850 отсто“.

Давањето на вашето дете вакцина против Ковид е злоупотреба на децата: не правете го тоа!

Забележливото зголемување на смртните случаи од 18-та недела се совпаѓа со времето кога за првпат биле инјектирани 18- и 19-годишници. Некои 16- и 17-годишници почнаа да се вакцинираат во исто време.

Според извештаите на ОНС, имало вкупно 434 смртни случаи кај машки на возраст од 15 до 19 години во Англија и Велс помеѓу првата и 52-та недела во 2020 година. Во 2021 година, тој број се искачи на 577 смртни случаи во истиот период.

Помеѓу 1-та и 17-та недела во двете години, бројот на смртни случаи кај оваа популација беше приближно ист, што е важно. Сепак, почнувајќи од 18-та недела, кога вакцините почнаа да стигнуваат до момчињата, бројките за 2021 скокнаа во споредба со бројките од 2020 година.

За ова нема друго објаснување освен инјекциите. (Поврзано: Инјекциите на Ковид шират повеќе варијанти, што исто така придонесува за вкупниот број на смртни случаи.)

„Ова значи дека смртните случаи кај машките на возраст од 15 до 19 години се зголемиле за 53% по воведувањето на вакцината против Ковид-19 во оваа возрасна група во споредба со истиот период во 2020 година“.

Како и обично, „властите“ се обидуваат да ги обвинат овие смртни случаи на „Ковид“. Меѓутоа, едноставен поглед на тоа кога биле воведени вакцинациите и кога навистина се зголемил бројот на смртни случаи, јасно покажува дека првата ја предизвикала втората.

Додека вкупниот број на смртни случаи кај момчињата на возраст од 15 до 19 години беше сè уште релативно низок и во 2020 и во 2021 година, загрижувачки е што воопшто има зголемување.

Се сеќавате кога политичарите велеа дека една смрт е премногу? Па, меѓу момчињата на возраст од 15 до 19 години, благодарение на вакцинацијата, имаше многу повеќе од еден смртен случај.

„Забележете дека бројот на смртни случаи е намален до 52-та недела - околу Божиќ, кога родителите се со помала веројатност да ги носат своите деца на лекар за труење“, забележа еден читател на „Експозе“.

На Natural News, друг читател забележа дека оние кои се целосно вакцинирани сега се полни со воспалителни шилести протеини, што ќе значи рана смрт за многу од нив.

Порано или подоцна сите ќе бидеме погодени и оштетени“, додаде оваа личност која истакна дека вакцинираните ги „фрлаат“ овие отрови врз невакцинираните.

Извор: Д-р Наоми Волф - Телеграм

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас