Д-р Мелоун предупредува дека ако продолжиме да вакцинираме, ризикуваме да развиеме „попатоген вирус“ - (видео)

Во понеделникот, Др. Роберт Мелоун говореше заедно со неколку други светски познати лекари и медицински експерти за време на панел дискусијата чиј домаќин беше сенаторот Рон Џонсон

Речиси петчасовниот настан, насловен „Ковид-19: Второ мислење“, разговараше за широк спектар на теми, вклучувајќи го „глобалниот одговор на пандемијата, моменталната состојба на знаење за рано и болничко лекување, ефективноста и безбедноста на вакцината, што тргна како што треба, а што погрешно, што треба да се направи сега и што треба да се решава долгорочно“, стои во описот на веб-страницата на сенаторот Џонсон.

За време на настанот, Др. Малоун, еден од почитуваните пронаоѓачи на гРНК технологијата што се користи во експерименталните вакцини против Ковид, рече дека глобалната кампања да се вакцинираат сите и да се продолжи да им се даваат засилувачи сериозно ги штети изгледите за надминување на оваа псевдо-болест - особено, според Малоун, поради појавата на високо заразна, но исклучително блага омикронска варијанта.

Според др Мелоун ќе продолжи да мутира вирусот бидејќи јавниот здравствен систем продолжува да ја турка оваа ужасна универзална политика за вакцинација, потенцијално во состојба каде што  „попатогенот е подобро способен да го избегне имунолошкиот одговор“.

Како што реков пред Божиќ, Омикрон има многу низок ризик од сериозна болест и смрт. Сепак, постои предупредувачки знак - она што ФДА го потврди во оригиналните документи за одобрување на одделот за итни случаи - во кои тие ѝ кажаа на фармацевтската индустрија дека сакаат фармацевтската индустрија да ги истражи ризиците од подобрување зависно од антитела или болест засилена од вакцини.

Ако продолжиме да ја следиме оваа универзална стратегија за вакцинација во лицето на пандемијата, особено со омикрон - ризикуваме многу поинфективен, високо реплициран вирус -  фундаментално да го еволуираме во состојба каде што е потенцијално попатоген и поимуно-одговорен... - Не сакам да ве плашам, видовме доволно стравопочитување.

Д-р Мелоун продолжува да посочува дека моментално применетата „наука“ која стои зад универзалните вакцини е всушност директно против сè што е познато за „фундаменталната вирусна еволуција“ и ефектите од овој ужасен план веќе почнуваат, за да произведе потенцијално катастрофални резултати.

Омикрон, според др. Мелоун, не само што е отпорен на експерименталните вакцини, туку и „заразноста“ на новиот вид „се чини дека е поволна од вакцините“.

Тој заклучува дека „оваа [универзална вакцинација] мора да престане заради светот“.

Меѓутоа, ако продолжиме да спроведуваме универзална вакцинација, постои голема веројатност дека ќе видиме развој на повеќе избегани мутанти кои се сè позаразни и потенцијално уште попатогени.

Оваа политика на присилна универзална вакцинација е во целосна спротивност со целото наше разбирање за основната вирусна еволуција. Јасно го гледаме развојот на мутантите на епидемијата отпорни на вакцината. Не само што Омикрон е отпорен на вакцината, туку се чини дека неговата инфективност е промовирана од вакцината - и мислам дека тоа треба да престане за доброто на светот.

https://www.youtube.com/watch?v=Pcwk344ALUM

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас