Италија: Судири со полицијата и адвокатите на кој не им беше дозволен пристап до Касациониот суд

Адвокатите претходно се собраа да демонстрираат, меѓу другото, против „Зелениот Ковид-пасош“, кој е и задолжителен за пристап до судовите

Минатата среда се случија неверојатни сцени пред Касациониот суд на плоштадот Кавур во Рим, пишува „Биоблу“. Група адвокати кои планираа да поднесат барање и да поднесат жалба до Касациониот суд беа спречени да влезат во зградата од големото полициско присуство.

Адвокатите се собраа неколку часа претходно за да демонстрираат против „Зелената пропусница“, која е и задолжителна за пристап до судовите. Во исто време, тие ги отфрлаат сите други мерки кои сè повеќе ја нарушуваат слободата и имаат за цел да ги потиснат неистомислениците.

Насилно беше вратена и пратеничката Сара Куниал, која им пријде на помош на адвокатите. Само преку нејзината самоувереност успеа да го пробие полицискиот синџир. Конечно, во зградата беше примена делегација од двајца адвокати, рече Биоблу.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас