Германија, резиме на 88-от состанок на Комитетот за корона

Теми: Доказ за оштетување на органите од вакцинација, критики за медицината, миокардитис со фатални последици, опасност од векторска вакцинација, мрежата на пандемичари, живот без мерки за корона во Гамбија и отпор во Европскиот парламент.

„Здив во вратот“ е мотото на 88-от состанок на Комитетот за Корона на 21 јануари 2022 година во Германија. Вивиен Фишер и Др. Рајнер Фуелмих ја водат сесијата, Др. Волфганг Водарг е поврзан.

Теми: Патологот Др. Арне Буркхарт зборува за оштетувањата од вакцините како што се васкуларните оштетувања и миокардитисот кај 15 обдукции, докторот и критичар на медицината Др. Герд Ројтер за недостатоците на здравствениот систем.

Судскиот лекар Др. Јохан Мисливец известува за ситуацијата во Австрија, новинарот и автор Томас Ропер за распадот на мрежата на пандемичарите кои користат специјален софтвер.

Новинарот Оливер Гебе нуди слика од африканската земја Гамбија. Италијанската европратеничка Франческа Доната се фокусира на кршењето на основните права и дискриминацијата на невакцинираните во Италија.

(Мин. 00:22:42) Вивиен Фишер ја отвора сесијата со оптимистички поглед. Конференцијата за патологија постигна важен пробив со тоа што патолозите успеаја да го откријат протеинот од вакцините во телата на починатите.

Фишер известува за разговори со луѓе кои имале здравствени проблеми по вакцинацијата против Ковид. Сите пријавиле болки во мускулите, главоболки и вртоглавица. Некои се пожалиле на отежнато дишење, анксиозност и осип.

Таа беше шокирана што луѓето не зборуваат за тоа со пријателите или семејството и се стигматизирани. Ова ги спречува овие луѓе да добијат помош. Овој циклус треба да се прекине.

Д-р Рајнер Фуелмих вели дека оваа ситуација потсетува на онаа на жртвите на злоупотреба и на Стокхолмскиот синдром поврзан со него. Луѓето кои долго време биле малтретирани се се поблиску до насилникот.

Тој потсети дека на крајот на јануари ќе започне меѓународното кривично судење во стилот на американската голема порота. Најважниот градежен блок што тој го именува е психотеророт (психолошка операција).

Фуелмих покажува дневник на форензичката клиника во Парсберг (Баварија). Во него се сместени луѓе со наводни ментални здравствени проблеми. Во онаа на Др. Кристијан Шлогел вели дека на невакцинираните пациенти повеќе не им е дозволено да учествуваат во терапии низ одделенијата.

Еден дел вели:

„Од 1 декември 2021 година, сите невакцинирани лица ќе бидат јавно објавени. Нема последици од случајна употреба на сила“.

Фуелмих нагласува дека ова е поттикнување на насилство. Според Фуелмих, обвинителите кои ќе дознаат за овој документ треба да покренат истрага.

(Мин. 00:32:20): Патологот и поранешен раководител на патолошкиот институт во Ројтлинген, Др. Арне Буркхартд предава за каузалноста на „вакцинациите“. Заедно со осум други патолози и меѓународни биолози, Буркхард досега процени 25 смртни случаи и три живи примероци. Во последната евалуација беа прегледани седум мажи и осум жени на возраст меѓу 28 и 95 години. Сите тие починале меѓу седум дена и шест месеци по последната вакцинација.

Буркхард истакнува дека поголемиот дел од луѓето не умреле во болница. Според Буркхард, пациентите кои претходно биле во болница се фалсификувани со вештачко дишење. Во пет случаи причината за смртта била многу веројатна поради „вакцинацијата“, во седум случаи веројатна врска. Буркхард го наведува васкуларното оштетување како главен наод, вклучително и ендотелијално заболување (оштетување на слузницата на садовите), особено во срцето и белите дробови.

Буркхард, исто така, открил нарушувања на текстурата и воспаление на главната артерија, како и на големите и малите артерии. Фокалните дефекти на слезинате-фоликуларни артерии со пролапс на фоликул беа исто така меѓу главните наоди.

Според Буркхард, слезината реагира особено силно на „вакцината“. По вакцинирањето, се појави и миокардитис (воспаление на срцевиот мускул со и без уништување), лимфоцитна пневмонија, дивеење на лимфоцитите „лимфоцитоза“ надвор од лимфните органи и микро- и макроемболија на неидентификувани туѓи тела.

 

Високо токсичниот шилест протеин може да игра улога во васкуларното оштетување

(Мин. 00:53:58) Буркхард цитира препорака на СЗО за аспирација од 2016 година:

„Крвните садови на местата на телото препорачани за вакцини (vastus lateralis или делтоидни мускули) на дофат на иглата се премногу мали за да овозможат случајна интравенска администрација. Нема извештаи за повреда на пациентот поради неуспехот да се аспирира“.

РКИ (Роберт Кох Институтот) ја прифати оваа препорака без да ја провери. Буркхард истакнува дека иглата многу добро се вклопува во садовите. Буркхард и неговите колеги дојдоа до заклучок дека интраваскуларната инјекција може да доведе до микро и макро емболија.

(Мин. 00:57:22) Конечно, Буркхард го претставува случајот на 54-годишник кој починал од срцев удар 123 дена по втората вакцинација. Патологот посочува дека смртта речиси била регистрирана како природна смрт. Само хистолошкиот преглед покажа дека тука во коренот се сосема различни работи.

Всушност, имаше васкулитис (васкуларно оштетување) на коронарните артерии со формирање на тромб. Ова на крајот предизвикало срцев удар. Буркхард нагласи дека тој и неговите колеги „не бркаат фантоми“ и дека е важно да продолжат со истражување на штетата од вакцините.

(Мин. 01:34:00) Специјалистот по радиологија и медицински критичар Др. Герд Ројтер се жали дека медицината често не е насочена кон долгорочната благосостојба на пациентот, туку да ја полни касата на клиниките и ординациите.

Тој бара подобар лек. Ова мора да започне со различно плаќање за медицински услуги. Парите повеќе не треба да го одредуваат животот и смртта. Медицината мора да се сфати како придружник на медицинските процеси на лекување, а не како војна против опасните патогени.

Дури и пред Корона, работите беа скапани во медицината, вели Ројтер. Некои колеги би ги класифицирале неговите критики, изразени во 2017 година, како многу претерани. Штетата е намерно предизвикана врз пациентите, инаку таквите принудни инјекции воопшто не треба да се поддржуваат.

(Мин. 01:35:21) „Медицинската професија очигледно се оддалечи од својата функција да помага за одржување на здравјето на населението“.

Фуелмих интервенирал и пријавил дека со години бил член на етичкиот комитет на универзитетските клиники во Хановер и Гетинген и дека однесувањето на лекарите го смета за многу диво. Други лекари му потврдиле дека 98% од колегите се заинтересирани само за пари и добар глас за нив.

(Мин. 01:36:49) Ројтер вели дека не само на универзитетските клиники, туку и на другите клиники може да се забележи дека позициите се пополнети со учество на индустријата. Степенот на корупција во медицината е огромен.

(Мин.: 01:38:13) „Неодамна дознав дека компанијата Фајзер во Австрија, наводно, добила 330 милиони евра за да обезбеди соодветна средина во научните кругови“, вели Ројтер.

Пред пандемијата, вирусолози всушност никогаш не биле потребни, вели Ројтер. Тие се исклучително зависни од добивањето средства за нивното „обично бескорисно истражување“. (Мин. 01:38:55) Виролозите и лекарите немаат никаква врска со болните, не ги гледаат ни оддалеку.

Оттука произлегуваат такви концепти дека може да се постигне нешто само превентивно или куративно со надворешни мерки за лекување. Тие не разбираат апсолутно ништо за самозаздравувањето и спонтано заздравување на организмот.

(Мин. 01:39:24) Веќе 150 години, перспективата на фармацевтската индустрија беше дека луѓето можат да се одржуваат во живот само со супстанции од фармацевтската хемија. Студиозно се игнорира дека луѓето имаат систем за самолекување кој работи деноноќно (Имун систем).

„Се обложувам дека околу 80% од лекарите во ординациите се следбеници. Тие само го прават она што им се сервира без воопшто да размислуваат за тоа“.

(Мин. 01:41:38). д-р Волфганг Водарг вели дека младите студенти кои сакаат да им помогнат на другите луѓе се вклучуваат во овој голем медицински апарат. 50 отсто од парите на даночните обврзници денеска би се слеале во клиниките, додека амбулантата и превентивната нега би добиле малку. Во денешно време, единствената цел на медицинската машина е да заработи пари.

Апаратот што го дизајниравме преку интересите на лобито за политика е толку перверзен што како пациент треба да се плашите да не се фатите во оваа машинерија. За ова не се одговорни само поединечни корумпирани лекари, мораме да си го погледнеме носот, затоа што дозволивме овој апарат да продолжи да расте. „Ние ги трошиме нашите пари на овие глупости од кои се разболуваме. Тоа е основата за она што го доживуваме во моментов. Ова мора да се смени.

(Мин. 01:45:42) Ројтер вели дека фармацевтската индустрија и медицинската професија морале да ја зголемат својата база на клиенти бидејќи ги достигнале границите на раст. Успеале во тоа благодарение на повторливите инјекции и придружните болести. Лекарот критикува дека Институтот Пол Ерлих не истражува смртни случаи по вакцинирањето и дека лекарите во Германија се советуваат да не пријавуваат штета од вакцинацијата.

(Мин. 02:17:18) Австрискиот судски лекар Др. Јохан Мисливец забележал чести случаи на воспаление на срцето и мускулите со фатални последици кај децата и младите до 30 години по инјектирањето на вакцината. Тој откри дека воспалението на срцевиот мускул често останува неоткриено, а обдукцијата по смртните случаи поврзани со инјекцијата на генот честопати не се разгледуваат.

Мисливец напоменува дека во Австрија на 20 јануари била одлучена задолжителна вакцинација за лица од 18 и повеќе години. Ова треба да важи од февруари. За оние кои не биле вакцинирани, тоа значи дека во иднина ќе треба да очекуваат казни до најмногу 3.600 евра четири пати годишно, во зависност од приходите. Треба да има и сообраќајни контроли. Прекршувањето на правилото 2Г (Вакцинирани и прележани) се казнува со парични казни до 24.000 евра годишно. Мисливец вели дека систематските водечки медиуми го поддржувале курсот на владата од самиот почеток.

(Мин. 02:24:05) „Печатот постојано ги фалсификува бројките. Ако медиумите зборуваат за 30.000 демонстранти, тоа всушност биле 60.000 или 90.000“.

Мисливец гледа проблем во тоа што двата најголеми бесплатни весници известуваат во согласност со владата, бидејќи добиваат средства за печатот од владата од 15 до 20 милиони евра. Тој го опишува како кафкијански тоа што, според новиот закон, вакцинираните треба да се вакцинираат по трет пат.

(Мин. 02:38:39 ) „Австрија во моментов е тест лабораторија на ЕУ. Сакате да видите дали делува задолжителната вакцинација. Ако работи во Австрија, тогаш ќе се спроведува низ целиот свет.

(Мин. 03:22:06) Медиумскиот критичар и автор Томас Ропер ја води веб-страницата anti-spiegel.ru и ја објави книгата „INSIDE CORONA“. Пандемијата, мрежата и поддржувачите“. Тој прочешла низ големи збирки податоци со програма за анализа. Тој дошол до заклучок дека пандемијата е подготвена во неколку фази.

Според Ропер, фазата на активната подготовка започнала околу 2016 и 2017 година. Поддржувачите организирале конференции и поставувале свои луѓе на клучни позиции во владата. Овие организатори, меѓу другото, заработуваат стотици милијарди долари од вакцини. Податоците покажуваат и кои сеопфатни цели се следат и како пандемијата помага да се постигнат тие цели.

Ропер објаснува дека се сретнал со својот информатор во мај 2021 година и дека идејата за книгата дошла во септември. Во 2005 година имаше игра за симулација на пандемија на Атлантичка Бура. Седум деловни игри се одржаа помеѓу 2017 и 2019 година, според Ропер, настанот 201 бил последен.

Во својата книга, тој се осврнува и на симулацијата „Локстеп“ од 2010 година, во кој беа одиграни четири сценарија. Фармацевтските компании всушност сакаа да го претворат свинскиот грип во масовна вакцинација. Според Ропер, тоа не успеало. После тоа, беше основан Проектот за доверливи вакцини. Ова е составено од лобисти од фармацевтската индустрија и луѓе платени директно од Бил Гејтс.

За време на неговото истражување, Ропер наиде дека Бил Гејтс веќе рекол на СЕФ во 2017 година дека мора да се користат гРНК вакцини  На панелот во Институтот Милкен во 2019 година, Гејтс рече дека станува збор за вакцини против грип. Во тоа време беше кажано: „Мораме да го дувнеме системот“.

(Мин. 03:24:00) Новинарот доаѓа до заклучок дека во денешно време без Бил Гејтс ништо не може да се направи во меѓународниот здравствен систем. Гејтс финансираше околу 31.000 програми поврзани со здравствениот сектор. Ропер се однесува на донаторската конференција на ЕУ во мај 2020 година, на која Гејтс донираше 100 милиони евра. На крајот, сепак, Гејтс доби 20 милијарди евра.

Изгледа дека Бил Гејтс шутнал во вратата. Гејтс, Тед Тарнер и Рокфелер се луѓе кои режираат

(Мин. 04:09:00) Туристичкиот новинар Оливер Гебе живее во Гамбија од јуни 2021 година. Во најмалата африканска земја, нема ниту услов за маска ниту други мерки за корона. Гаебе известува дека на влезовите во продавниците има табли кои бараат од луѓето да носат маска, но никој не проверува. Само од персоналот на хотелот беше побарано да се вакцинираат. Покрај тоа, интензивното сонце би помогнало да се произведе многу витамин Д и на тој начин да се зајакне имунолошкиот систем.

(Мин. 04:30:20): Италијанската европратеничка Франческа Доната известува од Италија. Таа критикува дека невакцинираните во Италија се третираат како криминалци. Таа го гледа ова како напад на основните права. Во продавниците на невакцинираните лица им е дозволено да купуваат само намирници. Полицијата може да ги провери количките и да изрече казни. Невакцинираните луѓе кои живеат на Сицилија или Сардинија во моментов не можат да ги напуштат островите. Луѓето со сериозни оштетувања од вакцинацијата нема да добијат никаква помош и би биле игнорирани од болниците.

(Мин. 05:03:05) „Се чувствуваме изневерени“.

Таа ги повика невладините организации да ја разгледаат состојбата со човековите права. Таа, исто така, забележа дека многу Италијанци ја напуштаат земјата, а некои заминале во Скандинавија. Италијанската влада ги игнорира протестите. Доната истакнува дека во Италија има многу левичарски движења и политичари кои ги критикуваат мерките. Очигледно е кршењето на уставот.

(Мин. 05:21:12) „Важно е да се освестат политичарите за здравствената диктатура во Италија. Мораме заедно да се бориме за нашата слобода“.

Извор:

Комитет за корона: Сесија 88. Здив во вратот. - 21 јануари 2022 година

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас