Европското население масовно се бунтува против пасошите за Ковид и задолжителните вакцини

Во саботата, луѓето во европските метрополи излегоа на улиците за да протестираат против пасошот за Ковид и задолжителната вакцинација. Во Атина, Хелсинки, Лондон, Париз и Стокхолм, меѓу другите, толпата беше на нозе.

Лондон:

https://twitter.com/disclosetv/status/1484901253507424257?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484901253507424257%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fdie-europaeische-bevoelkerung-rebelliert-in-massen-gegen-covid-pass-und-zwangsimpfungen%2F

Во канцеларијата на британскиот премиер медицинските сестри ги фрлија униформите кон полицијата во знак на протест против задолжителната вакцинација:

https://twitter.com/disclosetv/status/1484925299406090246?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484925299406090246%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fdie-europaeische-bevoelkerung-rebelliert-in-massen-gegen-covid-pass-und-zwangsimpfungen%2F

Новиот пасош за Ковид е валиден во Франција во понеделник. Невакцинираните повеќе нема да имаат пристап до спортски настани, кафулиња, кина и многу други места. Во саботата избувнаа демонстрации во многу француски градови.

https://twitter.com/disclosetv/status/1484913483594481668?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484913483594481668%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fdie-europaeische-bevoelkerung-rebelliert-in-massen-gegen-covid-pass-und-zwangsimpfungen%2F

Во Шведска, каде што се потребни сертификати за вакцинација за настани, луѓето маршираа низ центарот на Стокхолм и се собраа на плоштад. Протестот беше организиран од Движењето за слобода (Фрихетсрорелсен). И во Гетеборг луѓето излегоа на улица. Се вели дека имало повеќе од 18.000 луѓе.

https://twitter.com/disclosetv/status/1484896070413004801?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484896070413004801%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fdie-europaeische-bevoelkerung-rebelliert-in-massen-gegen-covid-pass-und-zwangsimpfungen%2F

Многу илјади луѓе маршираа низ улиците на Хелсинки во саботата за да протестираат против пасошите за вакцинација:

https://twitter.com/disclosetv/status/1484918135887118338?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484918135887118338%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fdie-europaeische-bevoelkerung-rebelliert-in-massen-gegen-covid-pass-und-zwangsimpfungen%2F

И во Германија има се повеќе луѓе кои се спротивставуваат на задолжителната вакцинација.

Поранешните уставни судии предупредуваат на задолжителна вакцинација и испраќаат јасен сигнал до канцеларot и министерот за здравство.

https://twitter.com/disclosetv/status/1484693942344069125?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484693942344069125%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fdie-europaeische-bevoelkerung-rebelliert-in-massen-gegen-covid-pass-und-zwangsimpfungen%2F

Се разбира, во светот имаше уште многу протести против сертификатот за вакцинација или задолжителната вакцинација. Би било надвор од опсегот да се наведе сè овде. Платените и контролираните систематски медиуми секако дека молчат

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас