Инокулациите на Фајзер прават повеќе штета отколку добро

„Вакцинирањето“ против Ковид со Фајзер/БиоНТех направи „повеќе штети отколку подобрувања“

Тоа е заклучокот од истражувањето објавено од канадската алијанса за грижа на КОВИД (ЦЦЦА),  ЦЦЦА е сојуз на канадски лекари, научници и здравствени практичари посветени на независни и научно засновани докази.

На почетокот на анализата, барањата за намалување на ризикот на Фајзер беа квантифицирани и контекстуализирани. Кога соединението беше објавено во јавноста, Фајзер рече дека е 95 проценти ефективно седум дена по втората доза. Сепак, ова е намалување на релативниот ризик , додека апсолутното намалување на ризикот е само 0,84 проценти.

„Колку луѓе би ги избрале вакцините за Ковид-19 ако знаеле дека тие нудат помалку од еден процент вкупна придобивка?“, прашува ЦЦЦА во својата изјава.

 

Вакцините на Фајзер ја зголемуваат стапката на заболување наместо да ја намалат

Врз основа на податоците, во извештајот се наведува „доказ за штетност од прво ниво“. Податоците покажаа 91,3 отсто во однос на позитивни случаи во вакцинираната група. Сепак, имаше и „зголемување на болестите и смртните случаи“ во оваа група во споредба со плацебо групата.

„Намалувањето на бројот на случаи нема никаква корист ако е придружено со зголемување на морбидитетот и смртноста“, според ЦЦЦА.

Податоците од вакцинираната група покажаа зголемување на несаканите дејства во речиси секоја категорија. Оваа информација била вклучена во извештајот на Фајзер, иако била добро скриена во додатокот.

Бројот на несакани дејства докажано е дека се предизвикани од лекот кој се зголеми за неверојатни 300 проценти во групата вакцинирани. Сериозните несакани дејства се зголемени за 75 проценти. Ова го наведе ЦЦЦА да изјави дека „вакцинациите“ на Фајзер ја зголемуваат наместо да ја намалуваат инциденцата на болеста.

Дополнително, ризикот од смрт од сите причини беше зголемен во групата вакцинирани во споредба со плацебо групата. Во вакцинираната група се регистрирани вкупно 20 смртни случаи, наспроти 14 во плацебо групата. Загрижувачки за ЦЦЦА е тоа што првата група имаше двојно поголема стапка на кардиоваскуларни смртни случаи.

Извештајот нагласува колку е штетна инјекцијата Ковид за младите луѓе, особено имајќи предвид дека „ризикот од сериозна болест со Ковид [за децата] е толку мал што е тешко да се измери“.

Се спомнува случајот со Меди Де Гарај. Таа беше една од младите на кои Фајзер го тестираше својот производ. Набргу по инјекцијата, таа развила низа симптоми, вклучувајќи повраќање, губење на меморијата, главоболка, вртоглавица, несвестица, напади, вербални и моторни тикови и проблеми со менструалниот циклус.

Го изгубила чувството во стомакот, а со тоа и контролата врз цревата и мочниот меур, па морала да има цевка за хранење бидејќи повеќе не можела да јаде. Таа со месеци е врзана за инвалидска количка.

ЦЦЦА ја опишува инјекцијата на Фајзер/БиоНТех кај децата како „неприфатлив ризик за нивното здравје“.

Кога ФДА го одобри лекот за деца на возраст од 5 до 11 години, Фајзер презентираше информации поврзани со ризикот од миокардитис - воспаление на срцевиот мускул што може да доведе до срцев удар и мозочен удар - и шпекулираше дека нема миокардитис поврзан со вакцинаата како би се случиле смртни случаи.

Канадската алијанса верува дека ова е погрешна шпекулација. Според резултатите од истражувањето, поголем ризик од миокардитис е долгорочниот ризик: Статистички, околу еден од пет луѓе умира шест и пол години по првата појава на миокардитис.

ЦЦЦА верува дека нивната анализа на податоците на Фајзер „претставува вистинска можност да се повикаат одговорните на одговорност, бидејќи ова не е мислење, моделирање или докази од реалниот свет што треба да се отфрлат или манипулираат, туку доказ од ниво 1 од рандомизирано контролирано испитување .

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас