Воените документи за стекнување на функција се контрадикторни со сведочењето на Фаучи под заклетва

Воените документи покажуваат: американското Министерство за одбрана го отфрли истражувањето за добивка од функција. Но, тоа не го спречи институтот НАИД на Ентони Фаучи да продолжи да работи

Во Е-пошта веќе откриено во летото 2021 година: Националниот институт за алергии и заразни болести (НИАИД) на Ентони Фаучи во минатото финансираше истражување за придобивките од функција во Институтот за вирологија во Вухан (ВИВ).

Оваа недела, Пројект Веритас  објави повеќе детали за ова прашање. Извештајот на Агенцијата за напредни истражувачки проекти за одбрана (ДАРПА) неодамна беше објавен на порталот за откривање. Ова покажува: Алијансата ЕкоЗдравје поднесе апликација за истражување на функцијата во Вухан во 2018 година, но ДАРПА ја одби од безбедносни причини.

За разлика од НАИД на Ентони Фаучи: Неговиот авторитет го промовираше проектот и го финансираше истражувањето на функцијата во Вухан, иако тоа е всушност забрането. Фаучи, исто така, постојано тврдеше под заклетва минатата година дека НИХ и НИАИД не биле вклучени во опасното истражување.

Извештајот го напиша Џозеф Марфи, поранешен вработен во ДАРПА. ДАРПА е агенција под американското Министерство за одбрана која спроведува истражувачки проекти за Пентагон.

„Проект Веритас“ пишува: „Извештајот наведува дека во март 2018 година, Алијансата за ЕкоЗдравје се обратила до ДАРПА за финансирање за истражување на тоа како функционираат коронавирусите што се пренесуваат од лилјаци.

Предлогот, наречен „Проект дефиниција“, беше отфрлен од ДАРПА поради загриженост за безбедноста и верувањето дека го прекршил мораториумот за истражување на добивка од функцијата“.

За потсетување, извршен директор на ЕКОЗдравје Алијансата e е Питер Дашак. Дашак беше и на чело на Истражната комисија за Ковид-19 -исто така позната како Комисија Лансет Ковид-19 - до летото 2021 година.

Дашак беше коавтор на статија во медицинското списание „Лансет“ на 19 февруари 2020 година, отфрлајќи ја можноста коронавирусот да има човечко потекло. Тој исто така беше член на тимот на СЗО испратен во Кина на почетокот на 2021 година за да го истражи потеклото на вирусот. Сепак, поради конфликт на интереси, Дашак мораше да поднесе оставка како шеф на комисијата во летото 2021 година.

Но, да се вратиме на споменатиот извештај на ДАРПА. Иако ова прашање беше премногу опасно за ДАРПА, НИАИД на Фаучи продолжи со истражувањето за зголемување на функцијата.

„Др. Фаучи од НИАИД не се спротивстави на предлогот. Работата се одвиваше во Институтот за вирологија во Вухан и на неколку локации во САД“, се вели во извештајот на Марфи.

Ова покажува дека ДАРПА била загрижена за безбедноста. „Апликацијата не ги спомнува и не ги проценува потенцијалните ризици од истражувањето со добивка од функција“, се вели во него.

Интересно: Извештајот на Марфи, исто така, се осврна на сузбивањето на моќните лекови како ивермектин и хидроксихлорокин - а беа споменати и гРНК вакцините. „Ивермектин (класифициран како лековит во април 2020 година) делува во сите фази на болеста бидејќи ја инхибира репликацијата на вирусите и го модулира имунолошкиот одговор“, се вели во извештајот.

Ова е особено експлозивно во однос на позадината што здравствените власти и пред се Ентони Фаучи постојано советуваа против лекот.

Документите на ДАРПА не се тајни документи (некласифицирани). Сепак, документите се чуваа во тајност до крај. На прашањето од Пројект Веритас зошто е тоа така, шефот за комуникации на ДАРПА, Џаред Адамс, одговори: „Не ми звучи нормално“. И понатаму: „Ако нешто е класифицирано како класифицирано, треба да се означи соодветно. Не знам за никакви необележани документи кои се во класифицирана област, не“.

 

Извор: Project Veritas: Military Documents About Gain of Function Contradict Fauci Testimony Under Oath  

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас