Врвен виролог: Вакцинацијата против Ковид за децата е „непростлив грев“!

Според вирологот Др. Герт Ванден Боше може да ги доведе до пораст детските болести и нови закани по јавното здравје

Познатиот вирусолог и развивач на вакцини Др. Герт Ванден Боше ја нарече „вакцинацијата“ на децата против Ковид како „непростлив грев“ и рече дека тоа може да доведе до пораст на детските болести и нови закани по јавното здравје, пренесува LifeSiteNews.

Ванден Боше беше извршен директор во Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс и има работено со фармацевтски компании како што се GlaxoSmithKline и Novartis. Тој рече дека инјекциите на Ковид ги потиснуваат природните антитела што им се потребни на децата за да се борат со различни болести.

„Поради континуираното сузбивање од антителата на вакцините, децата можеби повеќе нема да бидат природно заштитени од низа детски инфекции кои вообичаено не водат до болести“, рече тој во интервју за филијалата на Филипините Доктори за живот.

„Овие вродени антитела што го препознаваат САРС-КоВ-2, на пример, се исто така тип на вродени антитела што препознаваат, на пример, грип и голем број други корона вируси“, објасни научникот, посочувајќи дека вирусите како што се грипот и корона вирусите обично не предизвикуваат болест кај децата.

„Но, сега овој тип на вродени антитела одеднаш е потиснат од антителата на вакцината. Сигурно ќе има голем број на детски инфекции кои ќе се претворат во детски болести поради оваа супресија“, предупреди Ванден Боше.

„Вакцините“ може да доведат и до автоимуни болести со потиснување на „заштитната функција“ на вродените антитела, додаде тој.

„Овие вродени антитела исто така играат улога во спречувањето на автоимунитетот - дотолку што тие спречуваат самокомпонентите да бидат препознаени од имунолошкиот систем“, рече Ванден Боше. „Но, ако ги потиснете овие вродени антитела, оваа заштитна функција се разбира повеќе не е достапна“.

Ванден Боше затоа е сигурен дека постои голема веројатност тоа да биде придружено со зголемена инциденца на сосема нови болести, особено кај децата на возраст од 8 до 14 години. До одреден степен тоа е веќе документирано. Кај помалите деца ќе има зголемена инциденца на голем број детски болести кои вообичаено не се детски болести.

„Значи, ако ги вакцинирате децата против САРС-КоВ-2, им ја одземате способноста да го стерилизираат овој вирус, како и голем број други вируси кои вообичаено не им штетат на децата“, вели вирологот.

САРС-КоВ-2 може да предизвика нефатална болест кај некои невакцинирани деца, но борбата против вирусот им дава „упорен, заштитен вроден или стекнат имунитет“ кој нуди значително поголема заштита од антителата од вакцинацијата, објаснува Ванден Боше и додава :

„И тоа е многу важно не само за нивното индивидуално здравје, туку и за имунитетот на стадата. Овој вроден имунитет и оној стекнат преку природна болест е многу подобар од функционалните антитела. Тоа се типови на имунитет кои го елиминираат вирусот, го намалуваат преносот и на крајот придонесуваат за имунитетот на стадата, а ние ги уништуваме едноставно со вакцинирање на нашите граѓани“.

Практично не постои ризик за децата и младите сериозно да се разболат од „Ковид“ или дури и да умрат од него. Помеѓу 0 и 0,02 отсто од случаите на Ковид на возраст под 18 години во Соединетите држави резултирале со смрт, според Американското здружение за педијатри. САРС-КоВ-2 е вирус што може да се лекува за речиси секој што ќе го фати и има проценета стапка на преживување не помала од 99,7 проценти за оние на возраст под 60 години.

Во исто време, инјекциите на Ковид кај децата се поврзани со сериозни несакани ефекти, вклучително и воспаление на срцето и други потенцијално опасни по живот проблеми со срцето, вели LifeSiteNews.

Една неодамнешна студија во Обединетото Кралство, иако сè уште не е рецензирана, покажа дека миокардитисот, воспаление на срцевиот мускул, е почест кај младите мажи по вакцинацијата отколку по самиот „Ковид“ и дека пост-вакциналниот миокардитис може да биде посмртоносен од другите форми на оваа болест.

ВАЕРС, систем за следење на несакани ефекти во Соединетите Држави, воден заеднички од Центрите за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) и Управата за храна и лекови (ФДА), пријави десетици случаи во кои деца починале во рок од неколку дена по вакцинацијата.

 

Извор: LifeSiteNews

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас