Скандал: Австралиските новинари фатени на камера како го нарекуваат Ѓоковиќ „лажлив леплив шупак!“ (видео)

Протеченото видео од 7Њуз Мелбурн ги прикажува водителките Ребека Мадерн и Мајк Амор како го газат Новак Ѓоковиќ за време на преносот во вторникот

Презентерите се сомневаа во легитимноста на позитивниот резултат на тестот за КОВИД-19 на Ѓоковиќ на 16-ти декември, што ја формираше основата на неговото барање за медицинско ослободување за вакцината против КОВИД.

Австралиските телевизиски водители Мајк Амор и Ребека Мадерн беа фатени во жежок момент на микрофон додека го нападнаа Новак Ѓоковиќ.

Двајцата водители разговараа за контроверзноста околу Ѓоковиќ, откако судијата во понеделникот одлучи дека одлуката на австралиските гранични сили да му ја укинат визата треба да биде поништена.

По овој сегмент, парот продолжи да зборува за Ѓоковиќ за време на рекламната пауза, кога ги споделија своите вистински, оптоварени експлозивни чувства за него. Камерите сè уште снимаа, а снимката оттогаш е објавена на интернет.

Протечениот разговор во целост (видеото подолу)

 

Ребека Мадерн: Како и да гледаш, Новак Ѓоковиќ е лажли, подлол шупак.

Мајк Амор: Да, тој е шупак. Тој е шупак.

РМ: Како и да гледате на тоа.

МА: Да.

РМ: Жално е што сите останати патат околу него.

МА: Тоа е тоа. Мислам, тој е шупак.

Р.М.: Како, да излезеш кога знаеш дека си позитивен на КОВИД - Па, мислам дека тој дури и не беше КОВИД позитивен.

М.А.: Тој им даде посран ебан изговор на , нели, падна на сопствените ебани лаги, што се случува, нели? Тоа е она што се случи.

РМ: А тој сега глуми дека не отишол во Шпанија, исто како…

МА: Да, но мислам дека ќе се извлече со тоа.

РМ: Па, тој ќе се извлече со тоа, но тој е…

МА: Мислам дека повеќето фер луѓе би рекле дека момчето е шупак. Дали ја направија вистинската работа од него? не знам.

РМ: Не, не мислам така.

МА: Тие заебаа. Тоа е проблемот, нели?

Р.М.: Мислам дека ништо не се доби со тоа што го ставаија него во хотел за имиграција.

МА: Не, не мислам така, но проблемот е, како да оправдате човек кој е во ист авион со него, кој исто така има…

РМ: Не може да го оправда. Но, факт е дека животот никогаш не е фер. Некои луѓе летаат во прва класа, а некои луѓе... знаете ли на што мислам? Никогаш не е фер.

 

На водителите им го подаруваме логото наше од долниот дел на левата страна на оваа веб-страница!

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас