Добро утро Америка ги уреди коментарите на директорот на ЦДЦ

Move го намали реалниот број на смртни случаи од КОВИД кои умираат од коморбидитети

Добро утро Америка ги уреди коментарите на директорката на ЦДЦ Рошел Валенски за процентот на смртни случаи од КОВИД кои умираат од коморбидитети, намалувајќи го вистинскиот број.

Како што нагласивме вчера, Валенски се чини дека признава дека над 75% од смртните случаи на КОВИД се луѓе „кои имале најмалку четири коморбидитети“ и „се чувствувале непријатно од самиот почеток“.

Сепак, оттогаш беше откриено дека се однесува на студија на ЦДЦ на 1,2 милиони луѓе кои биле вакцинирани, која покажа дека од малиот број смртни случаи, 77,8% имале четири коморбидитети.

Валенски зборуваше за мал број луѓе вклучени во оваа конкретна студија на ЦДЦ, а не за сите смртни случаи од КОВИД.

Добро утро Америка не издаде корекција, туку само додаде белешка на крајот од интервјуто дека е „обработено од временски причини“.

Во реалноста, процентот на смртни случаи од КОВИД кои умираат со повеќе коморбидитети е значително повисок од 75%.

Како што објасни д-р Крис Мартенсон, врз основа на податоците на ЦДЦ, само 0,9% од сите смртни случаи од КОВИД биле луѓе со нула коморбидитети.

Во август 2020 година, ЦДЦ, исто така, призна дека „6% од смртните случаи биле идентификувани со КОВИД-19 како единствена причина“, што значи дека 94% од смртните случаи на КОВИД биле поврзани со барем уште еден коморбидитет.

Така, обработката на коментарите на Валенски од страна на Добро утро Америка беше наменета само да го минимизира реалниот број на луѓе кои умираат од КОВИД и други коморбидитети наместо од КОВИД.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас