ЦДЦ признава дека над 75% од смртните случаи на Ковид биле луѓе кои „имале најмалку четири коморбидитети“

Директорката на ЦДЦ, Рошел Валенски, призна дека над 75% од смртните случаи на КОВИД се луѓе „кои имале најмалку четири коморбидитети“ и кои „од самиот почеток се чувствувале лошо“

Валенски зборуваше за време на гостувањето во Добро утро Америка.

„Големиот број на смртни случаи, над 75%, се случиле кај луѓе кои имале најмалку четири коморбидитети“, рече Валенски. „Значи, ова се луѓе на кои не им беше добро од самиот почеток.

Бројките, за кои други извори сугерираат дека би можеле да бидат уште поголеми, уште еднаш нагласуваат дека огромното мнозинство здрави луѓе го преживуваат КОВИД, дури и во постарата возрасна група.

Како што истакнавме претходно, студијата спроведена од водечкиот епидемиолог професор Џон Јоанидис покажа дека повеќе од 95% од постарите лица постари од 70 години преживеале СОВИД, при што таа бројка се искачи на 97,1 за оние кои не живееле во старечки дом. .

За оние под 20 години, стапката на преживување беше 99,9987%.

Студијата се базира на бројки од пред воведувањето на програмите за масовна вакцинација.

Голем дел од тактиките за плашење поврзани со КОВИД што се користат за да се оправдаат затворањата, барањата за маски и барањата за вакцинација се засноваат на митот дека КОВИД убива голем број здрави луѓе, што едноставно не се сторило тоа.

Како резултат на тоа, голем дел од населението стана вознемирено и исплашено за вистинската големина на заканата што ја носи вирусот.

Истражувањето спроведено во летото 2020 година покажа дека, во просек, Американците претпоставувале дека 9% од населението, т.е.  околу 30 милиони луѓе кои починале од коронавирус, додека реалниот број во тој момент беше помал од 155.000.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас