Ексклузивно - Британската влада потврди: Нема научен доказ за задолжителна маска во училиштата!

Најновиот пример зошто луѓето не треба слепо да ја следат „науката“ како што им е наложено од бирократите, дојде во петокот кога Блумберг објави како анализата на владата на Обединетото Кралство за оправдување на носењето маски во училиштата всушност не обезбеди ниту еден научен доказ за контроверзната практика:

Англија воведе нови правила за маски во училиштата за да го спречи ширењето на Ковид, врз основа на студија која не обезбеди конечни докази за нејзината ефикасност, се вели во извештајот објавен од Министерството за образование.

 

Истото го објави и Би-Би-Си:

Владата признава дека доказите кои ја поддржуваат употребата на маски во училиштата за да се намали ширењето на Ковид се „неубедливи“.

Статистички значаен ефект не може да се докаже во сопствената студија на есен на владата.

Сепак, условот за маска во училиштата сè уште се воведува, иако според Би-Би-Си не е направена целосна анализа на губитокот наспроти придобивките, додека 94% од директорите и наставниците на училиштата изјавиле дека комуникацијата меѓу наставниците и учениците била отежната поради условот за маска.

За жал, ниту владиниот извештај ниту медиумите цитирани погоре не се занимаваат со здравствените ризици - физички и психолошки - што можат да произлезат од носењето маска за лице.

Посебно е шокантно да се набљудува како наставниците, кои всушност треба да бидат сочувствителни и чувствителни за потребите на децата, учествуваат практично без отпор, а понекогаш дури и самите стануваат ѕверови. Во Колорадо маската всушност била залепена на лицето на непослушна ученичка. (види на FOX NEWS)

8-годишната Фиона Лашелс од округот Палм Бич (Флорида) покажа како можеме да реагираме на такви напади. 38 пати била исфрлена од училиште бидејќи одбила да носи маска за лице. Сега училишните власти го укинаа условот за апсурдната маска. (види Вести на страницата Life Site News)

На училишниот комитет на 22 септември 2021 година, таа му кажа на одборот дека се надева дека секој што ѝ го направил ова ќе оди во затвор, видеото е погоре објавено во последниот горенаведен линк.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас