Германија на нозе, во повеќе од 1000 градови се демонстрира против Ковид-фашизмот

Дали знаевте дека во Германија се демонстрира во повеќе од 1000 градови против авторитарната државна диктатура која го правда фашизмот со лажна пандемија, овој пат е поинаку, германците не премолчуваат туку излегуваат храбро по улиците да протестираат и да се борат за нивната слобода и нивните права. За да не ја повторат историјата, германците учат од грешките.

Само ги има се повеќе и повеќе. Толку е прекрасно што луѓето излегуваат на улица

01.08.22

Видео 1 Хамбург 16.000 луѓе
Видео 2 Магдебург 20.000 луѓе
Видео 3 Аугсбург 10.000 луѓе
Видео 4 Фрајбург 15.000 луѓе
Видео 5 Карлсруе 15.000 луѓе
Видео 6 Франкфурт 12.000 луѓе
Видео 7 Потсдам 10.000 луѓе

Тоа се повеќе од сто илјади во 7 германски градови кои излегуваат на улица против тоталитарната диктатура.

Запомнете дека во Германија денес демонстрираат повеќе од 1000 градови.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас