Студија: Повеќето луѓе кои се вакцинирани умираат од автоимуни напади на сопствените органи предизвикани од вакцината

Неодамна објавената студија сугерира дека скоро сите приматели на вакцини против Ковид, кои починале во рок од седум дена до шест месеци откако биле вакцинирани, најверојатно умреле од автоимуно оштетување предизвикано од вакцината

Студијата, насловена („За вакцините против Ковид: зошто тие не можат да функционираат и непобитен доказ за нивната предизвикувачка улога во смртните случаи по вакцинацијата“) ја направи Др. Сухарит Бакди и Др. Арне Буркхарт, двајцата научници со седиште во Германија и широко објавени во нивните области. Резултатите беа презентирани на интердисциплинарен симпозиум за безбедноста и ефективноста на вакцинацијата против Ковид на 10 декември, а доколку го добијат вниманието и благодарноста што ја заслужуваат од здравствените власти, кампањата за вакцинација најверојатно ќе заврши денеска.

Како што е наведено во студијата, 14 од 15 вакцинирани пациенти кои починале имале автоимуно оштетување на различни органи; односно имунолошкиот систем на пациентот ги нападнал сопствените органи.

Лекарите откриле дека само четворица од 15-те пациенти биле лекувани на одделот за интензивна нега повеќе од два дена пред нивната смрт, додека повеќето од пациентите никогаш не биле хоспитализирани, биле дома, на улица, на работа или во автомобил. починале во домови за нега. Овој факт имплицира дека терапевтските интервенции веројатно нема значително да влијаат на постморталните исходи“, се вели во студијата.

Лекарите не ги поврзаа смртните случаи со вакцинациите против Ковид и во повеќето случаи причината за смртта беше дадена како „аритмичка срцева слабост“.

Зошто имунолошкиот систем на една личност би дивеел и би нападнал нешто што треба да го заштити?

Фаталниот имунолошки одговор се јавува првенствено затоа што имунолошкиот систем ги гледа клетките кои произведуваат шилести протеин САРС-КоВ-2 како закана и се обидува да ги уништи, тврдат научниците:

Вакцините предизвикуваат клетките длабоко во нашите тела да го изразат вирусниот шилест протеин, што тие природно никогаш не треба да го прават. Секоја клетка што го изразува овој туѓ антиген е нападната од имунолошкиот систем, и од ИгГ антитела [најчестиот тип на антитела пронајден во сите телесни течности] и од цитотоксични Т-лимфоцити [кои го штитат телото од канцерогените клетки и клетки инфицирани со патогените]. Ова може да се случи во секој орган.

Обдукцијата на починатите на возраст од 28 до 95 години покажала дека во 14 од 15 случаи било нападнато срцето. Белите дробови (13 случаи), црниот дроб (два случаи), тироидната жлезда (тироидитис Хашимото, два случаи), плунковните жлезди (Сјогренов синдром, два случаи) и мозокот (два случаи) исто така беа погодени од такво самоповредување. .

Во исто време, имаше вообичаени патологии во „сите засегнати ткива од сите случаи“, вклучително и воспаление и смрт на малите крвни садови поради изобилството на Т-лимфоцити-убијци во садовите и ткивата околу нив.

Доказите за „имунолошки само-напад се без преседан“, напишаа лекарите и продолжија: „Бидејќи вакцинацијата беше единствениот заеднички именител во сите случаи, не може да има сомнеж дека таа е причина за самоуништување кај овие починати лица. "

Авторите заклучуваат дека веројатноста луѓето да доживеат такви негативни ефекти се зголемува со бројот на дополнителни дози за засилување.

Во последното видео, Др. Бакди вели дека четворица од 15-те што починале биле вакцинирани само еднаш и сепак умреле. Во исто време, имунолошкиот систем станува „поагресивен“ со секоја засилувачка вакцинација, додека васкуларното ткиво станува „протечено“ поради претходните напади. И така, вирусната гРНК влегува во органите.

Докторот рече: „Вашиот срцев мускул, црн дроб и бели дробови почнуваат да ги прават овие проклети протеини, [а потоа] вашите лимфоцити убијци одат ... и го уништуваат вашето срце, вашите бели дробови, вашиот црн дроб“, се жалеше Бакди.

Но, овие органи не се единствените потенцијални цели за вирусната гРНК што вакцините го „обучуваат“ човечкото тело да ја произведува.

Бидејќи вакцините стигнуваат до лимфните јазли што ги произведуваат лимфоцитите, т.е. белите крвни зрнца, овие клетки исто така можат да бидат „обучени“ да произведат протеин на шилеста форма. Ова за возврат ги прави мета на автоимуниот напад, што ја поткопува способноста на имунолошкиот систем да содржи какви било потенцијални смртоносни вируси и бактерии кои постојано во човечкото тело. Тука спаѓаат, на пример, бактеријата туберкулоза која, според д-р. Бакди веројатно ќе биде во пораст низ Азија, Индија и Африка.

Тој додаде дека лекарите веќе забележуваат зголемување на ракот и туморите кај нивните вакцинирани пациенти. Тоа се објаснува и со ослабената способност на имунолошкиот систем да ги потиснува патолошките мутации во клетките и претходно беше откриено од патологот Др. Рајан Кол од Ајдахо кој потврди.

Многу научници се согласуваат со овој заклучок.

„Администрацијата на вакцините за КОВИД-19 е загрижувачка за акумулација на шилест протеин  во човечкото тело“, предупредува д-р. Питер МекКалоу. „Со повторна примена на вакцините за Ковид-19, шилестиот протеин постепено ќе се акумулира во мозокот, срцето и другите витални органи, така што стапката на екскреција ќе биде надмината. Познато е дека шилестиот протеин предизвикува болести како што се миокардитис и невролошки оштетувања, ги повредува крвните садови и промовира згрутчување на крвта“, додаде тој.

„Предизвикувањето на сензибилизираниот имунолошки систем со истиот патоген одново и одново може да доведе до експоненцијално зголемување на оштетувањето од вакцинацијата со секоја наредна вакцинација“, се согласува д-р. Брајан Хукер исто така.

Бакди и Буркхард не се првите лекари кои ги проучувале ефектите од вакцинирањето против Ковид користејќи обдукција на вакцинирани луѓе.

Ууште во август, светски познатиот германски патолог Петер Ширмахер, директор на Институтот за патологија на Универзитетот во Хајделберг, открил дека 30 до 40 отсто од луѓето кои умреле во рок од две недели од вакцинацијата против Ковид и кај кои тој извршил обдукција, починале како резултат на вакцинацијата. Ширмахер ја повика владата да се фокусира на попрецизни аутопсии на луѓе кои умираат во непосредна близина на нивната вакцинација против Ковид. Сосема очекувано, неговата жалба падна на глуви уши.

Сè повеќе земји, вклучително и Соединетите Американски Држави, ги принудуваат своите популации да се вакцинираат против КОВИД и исто така да земаат трета доза. Некои земји како Израел и Германија воведуваат четврта доза, а други земји го скратуваат препорачаниот интервал помеѓу првата вакцинација и засилувањето.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас