Короната ќе влезе во историјата како пандемија на лаги

За жал, лагите на кризата со Корона имаа многу долги нозе. Само преку усогласено известување во телевизиските водечки канали беше можно да се одржи паниката повеќе од две години врз основа на сомнителни статистички податоци.

 

Овој вирус главно се шири преку телевизиските екрани.

Само преку дискреција на наводните телевизиски експерти можеше да се спроведе наводната спасителска вакцинација на милијарди луѓе кои не беа целосно информирани за опасностите.

Сите тие учествуваат во клиничко испитување до крајот на нивниот (да се надеваме) долг живот, чиј исход е крајно неизвесен. Тоа може да се нарече засилување додека не дојде докторот...

Со почетокот на кампањата за вакцинација, пандемијата на лаги влегува во вториот круг - но сега е на разнишани нозе.

 

„Вакцинирањето не може да не спаси. Не можеме да вакцинираме толку брзо како што истекува заштитата од вакцинација...“

Но штетата предизвикана од вакцинацијата е многу веројатно потрајна. Пробивот на вакцинацијата и несаканите ефекти од вакцините со нетрпение се намалуваат, а оние кои умреле од вакцинацијата ненамерно се додаваат во статистиката за корона - како срцев удар и жртви на рак или дијабетес. Во меѓувреме новиот мутант Омикрон е донесен на терен.

Во земјата на потеклото, Јужна Африка, никому не му е јасно зошто алармот веќе е вклучен во остатокот од светот, иако во тоа време во Европа и САД имаше само многу малку болни луѓе со недраматични курсеви и без смртни случаи. Откривачот на вирусот повикува на смиреност.

„Ништо што сум видел во оваа нова варијанта не ги оправдува екстремните мерки што ги презеде владата на Обединетото Кралство како одговор“.

Французин ја пренесува најинтересната и веројатно најшокантната информација во последните две години.

Добро етаблираниот и бестрашен лекар долги години беше претседател на Комисијата за заразни болести и потпретседател на Експертската група за вакцинации во Европа.

Др. Кристијан Перон е професор по заразни болести на Универзитетската болница во Париз во Версај и исто така служеше како претседател на работната група за одобрување лекови 15 години)

Др. Кристијан Перон за само неколку минути го разбива целиот официјален опис на кризата со Корона: „Сите медицински упатства се прекршени“

„Бев сигурен дека ја знам вистината затоа што знаев што се случува на теренот…“

„... Ги давам моите извори за се што кажувам“

„На почетокот многу разговарав со медиумите, сега сум баниран од најважните медиуми ...

„...сите нивни соучесници меѓу новинарите, кои добија многу пари за поддршка на владата, немаат ниту еден научен аргумент...“

„Тие тврдат дека Перон е теоретичар на заговор и дека порано бил добар, но малку полудел.

„Значи, ги идентификувавме целите и веднаш видовме дека има можни третмани…“

„... една од најлошите работи во мојата долга кариера беше тоа што службените лица и експертите на телевизија велат дека третманите не функционираат...“

„Единствениот прекор што можам да го упатам против шведската влада е тоа што тие советуваа да не се користи хидроксихлорокин од самиот почеток…“

„Во земјите каде што имаше малку или воопшто немаше вакцинација, луѓето се имуни и повеќе не се разболуваат.“

„Отсекогаш сум бил поборник за вакцинација, но во мои очи тоа не се вакцинации, тоа се експериментални производи кои се продаваат нелегално...“

„Криминално е да се прави такво нешто...“

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ


Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-768-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-992-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-1200-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Тенисерски играчи притрчаа откако дете кое ги собира топчињата колабира на Австралија опен (видео)
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас