Фајзер купува фармацевтска компанија која произведува лекови за срце за да го реши проблемот предизвикан од гРНК вакцините

Ова ќе му овозможи на Фајзер да има корист од срцевите проблеми како што е миокардитисот, кои се несакани ефекти од неговата сопствена манџа.

Фајзер неодамна потпиша договор со Арена Фармацоитикалс за купување на компанијата, пишува Natural News.

Арена е биофармацевтска компанија од клиничката фаза со седиште во Сан Диего, специјализирана за развој на антиинфламаторни лекови за имунолошкиот систем.

Во времето на преземањето, Арена работеше на подобрување на своите вештини „за испитување на кардиоваскуларни болести како што се акутна срцева слабост и микроваскуларна опструкција“, според онлајн порталот.

Сегашното портфолио на Арена покажува дека компанијата има неколку фази на развој на лекови за гастроентеролошки, дерматолошки и, што е најважно за Фајзер, за срцеви употреби.

Фајзер ќе стекне милиони акции во Арена за 100 долари по акција. Тоа значи: Фајзер ќе плати повеќе од двојно од цената на акцијата од 49,94 долари што компанијата ја затвори во петокот, 17 декември.

Откако беше објавено купувањето, цената на акцијата на Арена порасна на 95,95 долари по акција, објаснува Natural News.

За да го финансира купувањето на Арена, Фајзер црпи од скоро 28 милијарди долари во готовина што ги заработи од продажбата на гРНК манџата. Одборите на директори на двете компании едногласно ја одобрија трансакцијата, иако купувањето на Фајзер допрва треба да биде одобрено од регулаторните органи.

„Веруваме дека оваа трансакција е најдобриот следен чекор за пациентите и акционерите“, рече Амит Мунши, претседател и извршен директор на Арена.

Доколку Арена ја заврши аквизицијата, Фајзер ќе мора да плати и такса за затворање од 350 милиони долари на компанијата. Целиот договор е проценет на 6,7 милијарди долари.

Меѓу другото, Арена разви два лека наменети за решавање на кардиоваскуларни проблеми, пишува Natural News. Ова би можело да биде корисно за Pfizer бидејќи се повеќе луѓе доживуваат срцеви компликации од неговиот шприц.

Првиот од овие два лека е теманогрел, кој моментално е во фаза II на испитувања. Се вели дека теманогрел се користи за лекување на микроваскуларна опструкција и феномен на Рејно, проблем што предизвикува намалување на протокот на крв поради спазам на крвните садови.

Второто соединение е APD418, кое исто така е во фаза II студии. APD418 е наменет за луѓе кои страдаат од акутна срцева слабост. Во описот на лекот на веб-страницата на компанијата се тврди дека APD418 ќе ја подобри срцевата контрактилност, способноста на срцето да се контрахира, со минимални негативни ефекти врз отчукувањата на срцето и крвниот притисок.

Покрај развојот на лекот, Арена Фармацеутикалс има постоечко партнерство со Јунајтед Терапојтикс, биотехнолошка компанија со седиште во Мериленд и Северна Каролина, забележува Natural News. Истражувачките напори на компанијата се фокусирани на пулмоналната артериска хипертензија, уште една кардиоваскуларна компликација поврзана со генското соединение на Фајзер.

 

Фајзер планира да продаде лек за болест предизвикана од сопствената вакцина

Еден од најчестите сериозни негативни ефекти на препаратот на Фајзер, особено кај младите мажи, е миокардитисот. Додека корумпираните медиуми се фокусираа на додатоците на Модерна, а особено на АстраЗенека, и нивните врски со миокардитисот, додатокот на Фајзер исто така ја предизвика оваа потенцијално фатална срцева болест.

Скоро е така, па почнаа проблем, сега му презентираат решение - и се преправаат дека се херои, коментира Џош Сигурдсон...

Сигурдсон, исто така, укажа на практичноста да се купи Арена во време кога Фајзер се соочува со сериозни критики за ефектите што лекот против Ковид ги има врз срцата на луѓето ширум светот.

Тој го спомна фактот дека Тајван престанал да ја дава втората доза од лекот на Фајзер на деца на возраст од 12-17 години, откако шокантно голем број деца и адолесценти развиле срцеви компликации по инјекцијата.

Сигурдсон, исто така, спомна дека многу спортисти починале откако им бил вбризгуван додатокот на Фајзер. Ова ги вклучува спортистите кои загинале во фудбал, кошарка и фудбалски натпревари, како и турнири во атлетика.

Тековната масовна вакцинација сега е насочена кон децата кои имаат особено висок ризик од развој на изнемоштени, а можеби и долгорочни срцеви заболувања од генетската инјекција, забележува Natural News.

„Вакцината може драматично да го скрати нивниот животен век“, рече Сигурдсон. „И не заборавајте дека ова е разоткриено многу пати и изгледа дека луѓето едноставно го игнорираат. А сепак, вакцинациите се задолжителни за децата.

Ова е апсолутно гадно, лудо е. Ова е војна против човештвото, пријатели мои, и ние треба да ги браниме нашите деца“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас