Епидемиолог на Јеил потврди: Ковид-19 е пандемија на страв генерирана од политика

Др. Харви Риш е професор по епидемиологија на Универзитетот Јеил, е автор на повеќе од 300 оригинални рецензирани публикации и служел во уредничкиот одбор на Американскиот весник за епидемиологија

За разлика од псевдо-епидемиолозите како во Македонија (правиме еден исклучок тука, единствениот епидемиолог во Македонија кој ја кажуваше вистината не се поканува повеќе во јавноста), тој има вистинска експертиза - и е многу суров со политиката на страв што беше и се организира како дел од таканаречената пандемија на корона. Во изјава за Епох Тајмс, тој вели: „Пандемијата“ првенствено беше оркестрирана од властите.

За него нема сомнение дека вистинската „пандемија“ на Ковид-19 беше многу селективна и многу предвидлива по природа. Младите, здрави луѓе никогаш не биле погодени - постои ризик само за старите, претходно болни луѓе. Овој факт беше сфатен многу брзо. Сепак, луѓето беа исплашени - сите. Дури и оние кои имале и немаат од што да се плашат. Тој заклучи:

„Генерално, би рекол дека имавме пандемија на страв. И стравот ги погоди речиси сите, додека инфекцијата погоди релативно малку“.

Оние на позиции на власт во пролетта 2020 година дадоа многу полоша слика за „мрачната природа“ на вирусот отколку што би се оправдало. Тие шират погрешни пораки дека сите се изложени на ризик, дека секој може да умре од вирусот и дека секој мора да остане дома за да се заштити себеси и општеството.

Бидејќи политичарите, научниците и медицинските работници од јавните здравствени институции сите подеднакво ги ширеја овие тврдења, луѓето им веруваа - и се плашеа. Дури и ако сликата што ја направија политичарите со нивните послушници немаше ништо заедничко со реалноста.

Риш зборува овде во минато време - затоа што Ковид-19 одамна е ендемичен за него. Сепак, смешно е што политичарите ширум светот се држат до вештачките хорор сценарија на универзалниот вирус-убиец.

И луѓето сè уште им веруваат. Џо Бајден последен пат објави дека 96 до 98 отсто од населението на САД ќе треба да се вакцинираат за нацијата да се врати во „нормалност“. Меѓутоа, во земјата на слободата, луѓето се многу покритични, така што обидите на Бајден за вакцинација во моментов се забавуваат и блокираат од судиите постојано и повторно

Др. Харви Риш наведува дека борбата против ендемската болест Ковид-19 сега зависи од природниот имунитет. Како што е познато, политиката во голема мера ја негира оваа важност.

Риш исто така нагласува дека болеста се лекува. Покрај ивермектинот го споменува и хидроксихлорокинот со кој веќе се постигнати многу добри резултати кај повеќе од 150.000 пациенти.

Поради постоењето на ефективни методи на лекување, вакцинацијата како „панацеа“ што ја продаваат политичарите е секако целосно излишна - затоа не е чудно што се одбива одобрението на лекови за лекување на Ковид и се игнорираат сите извештаи за успесите на лекувањето.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас