Повеќе од 40.000 деца се трудат во рудниците за кобалт во Конго за да можат зелените идеолози да возат електричен автомобил

Зелените и другите самонаречени добротворци не ги интересира судбината на овие мали деца. Ова е добра илустрација за двојните стандарди со кои зелените се на потег. Сакате да го спасите светот, тогаш оставете ги малите деца да не работат како робови во рудниците за кобалт по 12 часа на ден.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас