Доктор Зеленко стравува за својот живот и испраќа вознемирувачка видео порака

Др. Владимир Зеленко во видео порака предупредува дека ќе се направи се за да се замолчат критичните лекари. Ако наскоро умре, тоа нема да биде од болест или самоубиство, вели тој

Во видеото што Зеленко го објави на Гетр во понеделникот, тој посочи дека естаблишментот ќе ја засили својата борба против лекарите кои отворено се противат на оваа политика. Тој ги повикува луѓето на отпор.

„Владата сега е очајна“, вели Зеленко. „Тираните знаат дека им се ближи крајот, и тие се вкопаа и сега ќе се обидат во својата тоталитаристичка тиранија да ги елиминираат гласовите како мене“.

„Прво, јас не сум самоубиствен“, рече Зеленко. „Второ: здрав сум. Значи, ако умрам или исчезнам, нема никаква врска. „Тој зборува за „напад на вистината“.

Зеленко понатаму вели дека наскоро ќе има „обид да се санкционираат лекари како мене, да не дисквалификуваат, да нè клеветат и слично“.

Единствениот излез, рече докторот, е чесните лекари и другите истомисленици да се здружат, политички да се кренат и да ја отфрлат тиранијата.

„Моето барање до сите лекари и до сите што ме слушаат е да одат во спротивна насока: да станете. Ова е граѓанска војна за слобода, се надевам на ненасилен начин“, вели Зеленко.

Тој повикува на граѓанска непослушност. „Мораме да кажеме „не“ на лудата марионета во Белата куќа и сите лаги од таквите како Фаучи и НИХ, ЦДЦ и ФДА. Сите овие организации не се ништо друго туку проститутки “.

Иднината, потврди Зеленко, зависи од добрите луѓе кои ќе се спротивстават на безмилосниот авторитаризам (на ненасилен начин).

„Ако сакате вашите деца да имаат шанса да напредуваат со свесност за Бога, сега е време да станете и да се жртвувате бидејќи слободата на нашите деца зависи од она што го правиме сега“, забележува докторот.

„Јас не сум поборник за насилство. Јас се залагам за граѓанска непослушност.  Кажете не на смртоносните инјекции и целосно отфрлете ја денешната влада, која не е ништо друго туку непријател на народот, непријател на човештвото, непријател на Бога“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас