ММФ, Светската банка и 10 земји спроведоа алармантна „симулација“ на колапсот на глобалниот финансиски систем

На почетокот на овој месец, новинската агенција Ројтерс објави извештај кој не доби ни приближно доволно внимание на јавноста - неговата содржина сигурно ќе ги алармира повеќето луѓе загрижени за појава на понатамошни „глобални катастрофи“

Барем времето е чудно: среде неодамнешното нарушување на пандемијата во глобалните синџири на снабдување, моќните нации и банкарските институции решија да се здружат за да одиграат сценарио за колапс на глобалната економија.

Извештајот опишува дека Израел „спроведува симулација на голем сајбер напад врз глобалниот финансиски систем со десет земји за да ја зајакне соработката што може да помогне да се минимизира потенцијалната штета на финансиските пазари и банките“.

Фокусот беше на сценарио за катастрофа во кое „хакерите беа 10 чекори пред нас“, изјави офицер кој учествуваше во симулацијата.

Вежбата, насловена „Колективна сила“ се одржа во Ерусалим (откако беше преместена од првично предложената локација во Дубаи), а исто така вклучуваше и учество на Соединетите Американски Држави, Обединетото Кралство, Обединетите Арапски Емирати, Австрија, Швајцарија, Германија, Италија. , Холандија и Тајланд. Беа вклучени и претставници од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Светската банка и Банката за меѓународни порамнувања.

Симулацијата (планот) на финансиската и геополитичката игра се одвиваше во сценарио во кое се протекуваат чувствителни податоци на темната мрежа, кои во комбинација со „лажните вести“ кои се шират во општествата доведуваат до колапс на глобалните пазари и последователно окупирање на банките.

Покрај тоа, симулацијата предвидуваше голем број разурнувачки хакери кои беа насочени кон глобалните девизни системи и исто така ги нарушија трансакциите помеѓу увозниците и извозниците, според Ројтерс.

Во симулацијата беше симулирана тешка криза која траеше околу една и пол седмица. Настаните беа придружени со филм и наратор кој „во живо“ ги играше брзите настани ...

Овие настани предизвикуваат хаос на финансиските пазари, рече портпаролот во филмот што им беше прикажан на присутните како дел од симулацијата.

Во извештајот за симулацијата, која се одржа под покровителство на израелското Министерство за финансии, понатаму се вели:

Банките бараат итна поддршка за ликвидност во различни валути за да се стави крај на хаосот бидејќи договорните страни ги повлекуваат своите средства и го ограничуваат пристапот до ликвидноста, предизвикувајќи конфузија и пропаст за банките, рече нараторот.

Учесниците разговараа за мултилатералните мерки за справување со кризата, вклучувајќи координирани банкарски празници, договори SWAP/REPO и координирано одвојување од главните валути.

Наводно „успешната“ десетдневна вежба имаше за цел да ја подготви секоја земја да ја ограничи глобалната штета од голем сајбер настан или закана. Најважното откритие беше дека само преку брза глобална соработка и отворена комуникација меѓу народите може да се спречи целосен колапс на глобалниот (или можеби повеќе од западниот) финансиски систем.

Интересно е што некои учесници рекоа дека во случај на сајбер нарушување од оваа големина, тие ќе дејствуваат побрзо во реалноста отколку во симулацијата. Тие рекоа дека „во ситуација на сајбер напади во реалниот свет, владите ќе дејствуваат побрзо отколку што би дејствувале во симулацијата“, според Ројтерс. „Европски даночен службеник рече дека доколку се случи таков напад, неговата земја нема да чека 10 дена за да дејствува.

Сепак, се сомневаме дека голем дел од западната јавност ќе се чувствува „утешена“ од глобалните елити кои се борат со симулираното сценарио на глобално пропаѓање. Како годините 2020 и 2021 година во контекст на пандемијата да не беа доволно сценарија за катастрофа и кризи во „реалниот свет“, се поставува прашањето зошто воопшто треба да се игра „симулирано“ сценарио.

 


Во неколку други објави објаснавме за каква цел служи планираната пандемија, да повториме дека не се работи за јавното здравје, туку Ковид-19 е тука како отскокна даска за обновување/оправдување на досегашниот финсиски систем кој официјално колапсира 2008-та година во глобалната криза.

Планот е идниот дигитален идентитет кој вклучува дигитална валута (со рок на трајност), дигитален сертификат за вакцинаија, и трансхуманизам!

Сето спаковано и наречено Агенда 2030 - Сатанистичка Технократија и ропство.

Новото нормлано никој нема да го сака, поготово оние кои го пропагираа, затоа што не се свесни за што всушност станува збор, едноставно систематски го повторуваа со исклучен мозок.

Слепи следбеници (корумпирани медии, корумпирани политичари, корумпирани бели мнантили) кои придонесоа за она што иди.

За крај: не е симулација туку план!

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас