Бомба: ЦДЦ повеќе не го признава ПЦР тестот како валиден метод за откривање „потврдени случаи на Ковид-19“

Во текот на следните десет дена, ПЦР тестот во Соединетите Држави ќе биде поништен

 

„ПЦР тестот е процес кој не се користи за откривање болести.“ ~ Нобеловецот и пронаоѓач на ПЦР тестот, Др. Кари Мулис

 

„Оваа злоупотреба на техниката на ПЦР се користи од некои влади, под изговор на пандемија заснована на голем број позитивни ПЦР тестови, но не и на вистински податоци за пациентите, како бескрупулозна и намерна стратегија за оправдување на прекумерни мерки, како што е кршењето на бројни уставни права. .“ ~ Др. Паскал Сакре, белгиски специјалист за итна медицина и почитуван аналитичар за јавното здравје.

 

Од проф. Мајкл Чосудовски
Превод ©: Футв Медиа

22 декември 2021 година, Глобално истражување (Global Research)

Во текот на следните десет дена, ПЦР тестот во Соединетите Држави ќе биде поништен.

Во сензационална одлука, Центрите за контрола и превенција на болести (ЦДЦ *) го прогласија за недозволен лукавиот ПЦР тест како ефикасен метод за откривање и утврдување на САРС-КоВ-2.

„По 31 декември 2021 година, ЦДЦ ќе поднесе апликација до САД. Управата за храна и лекови (ФДА) ќе повлече одобрение за итна употреба (EUA) на ЦДЦ 2019 Новел Коронавирус (2019-нКоВ) дијагностички панел во реално времеРТ-ПЦР, кој за прв пат во февруари 2020 година воведен е исклучиво за откривање на  САРС-КоВ-2. ЦДЦ го издава ова известување за да им даде доволно време на клиничките лаборатории да изберат и распоредат една од многуте алтернативи одобрени само од ФДА.

Како подготовка за оваа промена, ЦДЦ препорачува клиничките лаборатории и центрите за тестирање кои претходно го користеле ЦДЦ 2019 -нКоВ РТ-ПЦР тестот да изберат друг тест за КОВИД-19 одобрен од ФДА и да започнат со конверзија.

ЦДЦ ги охрабрува лабораториите да размислат за воведување мултиплекс метод што ќе го олесни откривањето и диференцијацијата на САРС-КоВ-2 и вирусите на грип. Ваквите тестови можат да го олеснат тековниот скрининг и за грип и за САРС-КоВ-2 и ќе заштедат време и ресурси пред сезоната на грип. Лабораториите и центрите за тестирање треба да го одобрат и да го потврдат нивниот избран тест во нивната установа пред да започнат со клиничкото испитување.“ (Нагласено е)

Ви требаа повеќе од две години за да потврдите дека ПЦР тестот е несоодветен и застарен.

Прочитајте точно што сугерира овој совет за ЦДЦ: ПЦР тестот не може да направи разлика помеѓу „САРС-КоВ-2 и вирусите на грип“. Го знаевме тоа од самиот почеток.

Оваа препорака, издадена од ЦДЦ во јули 2021 година, мора да се имплементира во наредните недели, што значи краен рок до 1 јануари 2021 година.

Дали навистина ќе се спроведе? Нема видлива препорака за „уште еден одобрен тест за КОВИД-19“.

Што значи ова е меа кулпа. Тактичко признавање од ЦДЦ и ФДА дека целата база на податоци генерирана со ПЦР тестот е неважечка.

Пред речиси една година, во јануари 2021 година, СЗО ја доведе во прашање прифатливоста на ПЦР тестот за откривање и утврдување на САРС-КоВ-2, кој самиот го иницираше на почетокот на избувнувањето на наводната пандемија во јануари 2020 година.

 

Базата на податоци за наводната КОВИД-19 пандемија.

Неколку милијарди луѓе во над 190 земји биле тестирани (исто така постојано) за КОВИД-19 со неточен и недозволен ПЦР тест.

Станува збор за околу 260 милиони наводно „потврдени случаи на КОВИД-19“ (позитивни ПЦР тестови) ширум светот.

Се верува дека пандемијата резултирала со повеќе од 5 милиони смртни случаи поврзани со КОВИД-19.

Тоа се бесмислени бројки. Тоа е голема лага.

И оваа база на податоци се користи за присилна вакцинација со  убиствен гРНК КОВИД-19 вирус, а да не ја спомнуваме „картичката за вакцинација“.

Не заборавајте дека за време на неодамнешните случувања, ПЦР тестот редовно се користи за наводно „одредување“ на варијанти, вклучувајќи ги Делта и Омикрон, што е подеднакво невозможно и лага.

Научна глупост. ПЦР-позитивните случаи (кои, според ЦДЦ, исто така може да бидат резултат на сезонски грип) сега се доделени на варијантата Омикрон.

„Одлуката на владата да ги тестира со ПЦР сите странци кои влегуваат во Обединетото Кралство (ОК) следниот ден и да ги изолира додека не излезат негативни е фрустрирачко за патниците, но суштинско за да се избегнат случаи на инфекција со брзо идентификување на варијантата Омикрон и спроведување итна изолација и насочени контактни пребарувања за да се ограничи проширувањето. на варијантата во ОК. (Нагласено е од, Гардијан, 27 ноември 2021 година)

Здравствените власти во Нов Јужен Велс, Австралија започнаа итно тестирање откако две лица кои пристигнаа во текот на ноќта со лет од јужна Африка беа позитивно тестирани на коронавирусот [ПЦР тест] (Ројтерс, 27 ноември 2021 година, додаден курзив).

 

Без несоодветен ПЦР тест, Божиќните прописи за КОВИД немаат никаква основа

Без неисправниот ПЦР тест, наративот за КОВИД-19 пропаѓа. Не постои такво нешто како пандемија.

Тестовите за КОВИД-19 се користат за зголемување на бројот на инфекции и за продолжување на кампањата за страв.

За повеќе детали на темата, ве молиме прочитајте:

Лажна наука, невалидни податоци: Не постои такво нешто како „потврден случај на Ковид-19“. Нема пандемија

Мајкл Чосудовски е наградуван писател и почесен професор по економија на Универзитетот во Отава, основач и директор на Центарот за истражување на глобализацијата (ЦРГ) во Монтреал и уредник на Глобал Рисрч.

Предавал како визитинг професор во Западна Европа, Југоисточна Азија, Пацификот и Латинска Америка и работел како консултант за различни меѓународни организации во земјите во развој.

Автор е на единаесет книги меѓу кои „Глобализацијата на сиромаштијата“, „Новиот светски поредок“ (2003), Американската „Војна против тероризмот“ (2005), „Глобалната економска криза“, „Големата депресија на дваесет и првиот век "(2009) (уредник)," Кон сценарио за трета светска војна: Опасностите од нуклеарната војна "(2011)," Глобализацијата на војната "," Долгата војна на Америка против човештвото "(2015).

Тој е соработник на Енциклопедија Британика. Неговите текстови се објавени на над дваесет јазици. Во 2014 година е почестен со медал за заслуги на Република Србија со неговите пишувања за агресивната војна на НАТО против Југославија.

 

Извор: Global Research

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас