Прво ќе се вакцинира потоа ќе се гледа на несаканите ефекти

Иното одобрување на вакцината против Ковид-19 е масовен експеримент!

Научниците имаат соопштенија преку медиите од производителите на вакцини а немаат прецизно знаење за студијата!

На 20 ноември 2020 година, професорот Стефан Бекер, раководител на Институтот за вирусологија на Универзитетот во Марбург и биолог специјализиран за развој на вакцини, открива неверојатно во ZDF-Heute-Journal  (на германската телевизија) за планираната вакцинација против корона!

 

Прочитајте и уверете се:

Модератор на ZDF-Heute-Journal: „Итното одобрување на вакцината звучи некако„ многу брзо.

 

Професор Стефан Бекер: (раководител на Институтот за вирусологија, Универзитет во Марбург) и биолог специјализиран за развој на вакцини: „(...) Ова одобрување за итни случаи значи дека можеби ги немате сите податоци што ви се потребни за нормално одобрување. И овие податоци потоа се генерираат и проценуваат во текот на вакцинацијата “.

 

Модератор на ZDF-Heute-Journal:: „Сега, се разбира, нема време за опширно тестирање на ефекти и несакани ефекти, можни несакани ефекти. Колку сте загрижени? “

 

Професор Стефан Бекер: „Па, тоа беше многу голема студија за вакцини што ја направија Бионтек и Фајзер. Вакцинирани се повеќе од 40 000 луѓе и според она што го знаеме досега несаканите ефекти се прилично благи, така што не се појавиле сериозни несакани ефекти.

И сега, се разбира, кога многу луѓе се вакцинираат, односно многу повеќе од 40 000 - на крајот на краиштата, ние сакаме да вакцинираме милиони и милијарди луѓе - тогаш, се разбира, профилот на несакани ефекти ќе се следи многу внимателно.

 

Модератор на ZDF-Heute-Journal: „Но, прво одкако  ќе почни да оди сето тоа. Значи, ние ја даваме вакцината, а потоа гледаме како ќе биди,  дали е можно да има и други несакани ефекти? "

 

Професор Стефан Бекер: „Точно. Тоа е поентата на таквото итно одобрување, и потоа треба да доведе до целосно нормално одобрување веднаш штом имате доволно податоци за безбедност “.

 

Модератор на ZDF-Heute-Journal: „Сега налетав на еден збор што го кажавте, само  колку што знаеме тоа е многу интересна точка. Досега имаме информации, соопштенија за јавноста, за вклучените компании, кои се слават. Колку од сето ова е всушност научно докажано? “

 

Професор Стефан Бекер: „Па, тоа е токму она што нам како научници се уште малку ни недостасува во моментот, „прецизно познавање на студијата“ и што произлезе од тоа. И, секако регулаторните агенции за одобрување ќе ги добијат резултатите. Ние научниците сè уште немаме податоци. Но, се надевам дека  ќе ги има и во блиска иднина “.

 

 

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас