Еврејски реге пејач покани 3000 Муслимани и Евреи да ја пејат неговата песна

Еден ден

Метју Пол Милер - познат по неговото хебрејско име
Матисјаху е еврејски реге пејач.

Тој побара од 3.000 Муслимани и Евреи (никој од нив никогаш претходно не се сретнал) да се соберат во Хаифа и да ја научат песната „Еден ден“ со него за помалку од еден час.

Не само тоа, тие научија и да ја пеат и усогласуваат песната на три различни јазици.
Концертот кој потекнува од него го носи духот на новото време во светот.

Во духот на ЕДИНСТВОТО, ЉУБОВТА и БЛИСКОСТА има неверојатна моќ.

Носењето на оваа моќ ЗАЕДНО во светот сме новото НИЕ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас