Доверливи документи: Модерна работеше на гРНК вакцина против корона пред пандемијата

Американскиот здравствен институт НИХ и Модерна работеа на гРНК  вакцина против корона долго пред избувнувањето на короната

Радио водителот Глен Бек  го направи ова неверојатно откритие во телевизиското шоу на Такер Карлсон во средата.

Американската влада тивко потпиша договор со Модерна. Соединетите Држави и биотехнолошката компанија заеднички ги истражуваа гРНК вакцините за корона, вели Бек.

Според доверлив документ од 158 страници, професорот Ралф Бариќ потпишал владин договор со Модерна во декември 2019 година. На страна 104 од документот се крие фактот дека страните склучиле таен договор.

Во документот се наведува дека кандидатите за вакцина против коронавирусот се развиваат и се во сопственост на НАИД ( Национален институт за алергија и заразни болести -Др. Фаучи) и Модерна,

„Чудна случајност, но чекајте, станува полошо“, вели Бек. НИАИД, кој спаѓа под НИХ, и Фаучи го финансираа добивањето на  функционално истражување во лабораторија во Вухан. Питер Дашак од Алијансата за екоздравство, Др. Ши и Др. Бариќ таму истражуваја корона вируси. Потоа дојде до избувнување.

Во јануари овие луѓе започнаа кампања за оцрнување против секој кој е вклучен во лабораториската теорија. Се чини дека тука има заговор, вели Бек. Тој ги предаде документите на различни луѓе во Конгресот и Сенатот. Фаучи ќе мора да одговара за тоа.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас