Државен удар - структурите на моќ на државата како инструменти на злото

Врзување на основните слободи до непрепознатливост, тотално туторство на слободниот суверен на демократијата, широко распространета владина пропаганда за манипулација со свеста, очигледно владеење на лаги и измами, клевета и прогон на критички настроените научници и граѓани, нарушување на физичкиот интегритет под изговорот за нивната заштита, исклучување и дискриминација на едно малцинство - тоа се елементи на тоталитарната држава, во која претходниот обид за слободна, демократска уставна држава е преобразен со државен удар одозгора. По повод кризата со Короната, власта ја користи моќта на државата и ја претвораат во инструмент на злото.

 

Почеток: лагата за пандемијата

Што се однесува до историјата, важно е дека во мај 2009 година СЗО тивко ја промени својата дефиниција за пандемија во врска со свинскиот грип, така што таа повеќе не ги содржи основните критериуми за многу висока инциденца на болести и смртност. Оттогаш, колку луѓе ширум светот се разболуваат или умираат повеќе не е критериум за пандемија за СЗО. Сè што е важно сега е „глобална проценка на ризик“ од СЗО, односно нејасна проценка. Ова е чисто манипулативно самоволие на организацијата на ОН која во голема мера е финансирана од фармацевтската индустрија.

Кога на почетокот на 2020 година главните медиуми пропагираа наводно опасен бран на заразна болест наречена „Ковид-19“ со потекло од Кина, СЗО повика „итна здравствена состојба од меѓународен интерес“на 98 заболувања и 0 смртни случаи надвор од Кина,
Потоа, таа се појави пред печатот на 11 март 2020 година и драматично објави дека сега има 118.000 „случаи“ на Ковид-19 и 4.291 лица кои починале од заразата. Затоа, поради овие лоши бројки ширум светот, прогласи глобална пандемија на корона! Џиновска лага и измама!  И до денес никогаш немало вистинска пандемија, како што е докажано од познати научници.

 

Затворање врз основа на кинескиот модел

Само неколку дена по почетокот на ригорозното затворање на 11-милионскиот град Вухан, претставниците на СЗО бујно ги пофалија мерките на комунистичкиот режим. Тие се добри не само за оваа земја, туку и за остатокот од светот, а Кина постави нов стандард за одговор на појава - историски невидена мерка како одговор на болеста, рече заменик-генералниот директор на СЗО, Брус Ајлворд во вестите. Февруари 2020 година до другите земји: „Она што Кина го покажа : морате да го направите тоа. Ако го направите тоа, можете да спасите животи и да спречите илјадници случаи на многу тешка болест. ... Копирајте го одговорот на Кина против Ковид-19.

Тоа го поддржаа одредени научни насоки и институции, како на пр. енергично го поддржа влијателниот Империјален колеџ во Лондон, кој предупреди во „извештај 9“ за опасноста од САРС-Ков-2 од 16 март 2020 година за најголемата здравствена закана од респираторен вирус од бранот на грип од 1918 година, наречен  „Шпански грип“. Во меѓувреме докажани се погрешни - пресметковни модели, прогнозата беше грубо претерана, треба да се очекуваат 550.000 смртни случаи за Велика Британија и 2,2 милиони за САД.

 

Најобемна суспензија на основните права

Мерките за затворањата значат суспензија на правата на основните слободи во невиден обем, последно видено во  националсоцијалистичките и реалните социјалистички режими на Германија. За ова нема уставна оправданост. Корона болеста не е непосредна закана слична на епидемија за целото население. Тоа не е вонредна состојба во уставна смисла - нема напад на федерална територија со вооружено насилство (случај на одбрана), нема обид за револуција (внатрешна вонредна состојба) и исто така нема надворешна природна катастрофа што би направила привремена суспензија или ограничување на основните права. Нема суспензија на основните права во смисла за легитимирање на слободната демократска уставна држава.

Авторитетните политичари ги оправдуваат под превезот на пандемиската лага наведувајќи дека државата е должна да го заштити правото на живот и физичкиот интегритет. Ова е фундаментална правна грешка во размислувањето што значи транзиција кон тоталитаризам.

Основните права на слободата се преддржавни човекови права кои секој човек ги има од почетокот на својот живот врз основа на неговата хуманост, неговото човечко достоинство. Државата љубезно не ги дала основните слободи, тие веќе постојат независно од неа. Човекот веќе ги има во багажот, така да се каже, при раѓање. Државата може само да ги признае и опише како директно применливи природни права над неа и да ги стави на врвот на нејзиниот устав, според кој мора да се уредуваат сите државни закони.

Со лажното тврдење дека државата има должност да штити од болести, основното право на физички интегритет се позиционира како повисок приоритет наспроти другите основни права, со тоа што тие се во голема мера ограничени или целосно суспендирани за да можат луѓето да се заштитат од инфекции. колку што е можно. Правото на луѓето да се бранат од самоволието на државата на тој начин се претвора во право на државата да ги напаѓа основните човекови права. Тоа значи дека правата на одбрана на луѓето од тоталитарна држава се извртуваат и злоупотребуваат со цел - воспоставување тоталитарна држава!

 

Навлегување во слободата на науката

Има уште едно зло поврзано со ова посегнување на државната власт. На државните органи им недостасува стручна компетентност за да можат да ја проценат опасноста од некоја болест. Тоа го признаваат индиректно со тоа што ги повикуваат научниците како советници. Од една страна, овие не се бесплатни, бидејќи се врзани со инструкции, а од друга страна, тие се еднострани, не го претставуваат целиот спектар на науката.

Фактот е дека државата презема борба против болестите и во голема мера наметнува присилни мерки во смисла на еднострана, фаворизирана гранка на науката, овде слободата на науката и дејствувањето засновани на научни сознанија се укинуваат со државната власт. Тие се предмет на многу специфично правило на упатства од други и го игнорират нивното сопствено знаење и искуство. Не е веќе научна аргументација, практичното искуство и плодноста на научниот пристап, односно самиот научен процес што одлучува што се смета за вистина, преку државната власт. На овој начин, слободното научно знаење станува поле на догматизирано верување во она што поединците му го диктираат на општеството

Научниците и лекарите со различни ставови не се вклучени, туку дискредитирани и во некои случаи прогонувани. Секој што противрекува не е побиен, туку замолчен.  Затоа владетелите не се грижат за демократските процеси, туку за диктаторското спроведување на нивните намери.

 

Лаги, измами, страв и заплашување

Уште од самиот почеток, сороските самопрогласени диктатори на „вистината“ и главните медиуми постојано ја прикажуваа непостоечката пандемија како реална и заканувачка која расте со помош на лаги и измами за свеста на народот и со тоа намерно создаваше страв. Почетната точка е митот за „вирусот убиец“ кој може да го заплени и убие секого, и лагата дека нема природен имунитет против него.  Вирусот, кој сè уште не е научно докажан дека е патоген, се вели дека е особено опасно, неговото присуство во телото и веќе значи алармантна „инфекција“, дури и кај оние кои не покажуваат никакви симптоми на болеста.

Врвот е тврдењето дека не само од навистина болните, туку и од овие „асимптоматски случаи“, вирусот може да се пренесе на други и тие да се заразат, што беше рано побиено со студија со милиони луѓе во Вухан. Оваа лага го отвори патот за постојани - несоодветни - ПЦР и антигенски тестови, чии експоненцијално зголемени „позитивни“ резултати секојдневно се објавуваат како „цифри на заболени“ без да се наведе поврзаното проширување на тестовите на кои тие се однесуваат. Како што се зголемува бројот на тестови, така се зголемува и процентот на позитивни резултати. Сепак, тоа не значи дека бројот на „заразени“ во популацијата се зголемува до оваа експоненцијална стапка. Сепак, ова постојано се сугерира.

Следната гигантска измама се состои во тоа што на бројот на починатите од Ковид-19 се додаваат и оние кои само се „тестирале позитивно“, кои во реалноста првенствено умреле од други болести или повреди. Овој лажен метод на броење доведе до заканувачки број од речиси бројни смртни случаи од корона досега, кои постојано не потсетуваат со нови зголемувања.
Италијанскиот здравствен орган неодамна објави дека само 2,9% од 130.468 „смртни  случаи од Ковид“ регистрирани од февруари 2020 година се исклучиво поради Ковид-19.

Џиновската градба на лаги за генерирање траен страв и паника кај населението очигледно се заснова на стратешко планирање на властите ширум светот.

Овој „шок ефект“, широко распространет од масовните медиуми, служи за создавање страв кај населението за да можат сериозно да ја сфатат наводната опасност од корона вирусот и доброволно да ги прифатат рестриктивните мерки на државата.
Подмолното во тоа, како што многу добро знаат одговорните, е дека стравот што се создава е особено силен во промовирањето на ширењето на болеста. Добро воспоставеното познавање на имунологијата, особено психоневроимунологијата, е дека постојаните состојби на анксиозност сериозно го ослабуваат имунолошкиот систем и ја намалуваат неговата способност да се брани.

Оние кои користат такви средства не се грижат за вистината и благосостојбата на населението, туку за постигнување одредена цел, без разлика колкава е цената. Ништо подобро не го отвора патот за тоталитарниот развој од непосредниот страв од смртта. Стравот го парализира човечкото его, ја исклучува неговата способност за судење и го прави покорен.

 

Државната задолжителна вакцинација

Не постојат медицински причини засновани на медицински докази за потребата од вакви вакцини против корона, напротив, тие се неодговорни, дури и криминални и треба веднаш да се прекинат. Но, државата сака да ги искористи правилата за да ги казни оние кои се уште не се вакцинирани од добри причини. Затоа што само така би можеле да си вратат дел од основните слободи.  Ова е крајно неуставно. Државата не може да им ги одземе природните основни права на граѓаните, кои воопшто не им ги доделила, за потоа малку по малку да им ги враќа под притисок на противуставната индиректна задолжителна вакцинација.

Присилувањето на други лица да се однесуваат против нивната волја е сериозно повредување на нивната слободна волја и нивното основно право на самоопределување, кои го сочинуваат нивното достоинство. Човечкото суштество е занемарено како самоопределена, слободна индивидуалност и е деградирано  до предмет.

Но, самата држава е на ова ниво на криминал, таа сака да ги натера луѓето преку принуда што предизвикува страв да се подложат на вакцинација што не ја сакаат. Но, тоа веќе не е единственото злосторство на еден човек, туку организиран и континуиран криминал на државата врз  населението со помош на нејзините авторитативни средства за моќ. Поточно кажано, тоа значи: Група криминалци кои ја окупираа државата, организирана банда, ја користи својата структура на моќ како инструмент за зли дела. Ова има форма на посебен античовечки тоталитаризам, кој веќе има општествено деструктивно дејство во своите методи.

Ова ја достигнува својата лоша кулминација со општата законска задолжителна вакцинација. Притоа тие интервенираат со директно насилство без разлика на можните последици во основното право на слободен развој на личноста и физичкиот интегритет. Тоа е силување; го означува најдлабокото деградирање на човекот, со тоа што неговата волја и директниот израз на неговото духовно битие, се скршени со сила. Особено брутално се откриваат тоталитарните ставови од кои се потхрануваат целокупните мерки во оваа наводна пандемија.

 

Перспектива

Античовечкото, зло се издигнува - тоа е забележано во последниве години. Злото во крајна линија е од нечовечко потекло, бидејќи суштеството не се стреми кон сопственото уништување. Луѓето не забележуваат како шепотите на злото продираат во нивните души од несвесното. Тие наивно или намерно злонамерно го следат она што често им се појавува во душата со заслепувачка логика и како примамлива цел.

Кај владетелите често може да се воочи безусловна волја за моќ без разлика колкава е цената.

Во моментов во основа имаме работа со масовен напад на злото врз слободното его на луѓето, што води се повеќе и повеќе во епидемија на колективно самоуништувачко лудило!

Материјалистичкиот поглед на површината не ја достигнува реалноста за која станува збор. Само погледнете внимателно и без предрасуди како луѓето се изразуваат, и ќе видите нечовечко во нивните зборови. Тоа е голото варварство кое се издигнува од сатанската позадина и се пробива низ јазикот и постапките на луѓето.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас