Социјалниот кредитен систем е крајната цел на пасошите за вакцинација

Важно е да се знае дека сертификатите за вакцинација или која било друга форма на сертификација не се крајната цел.

Тие се само дел од многу поширок план за воведување социјален кредитен систем како оној што веќе постои во Кина.

Прво, тие би се прошириле на други задолжителни вакцини.

Зголемената вакцинација против варијантите на КОВИД-19 логично би била на прво место (втората и третата вакцинација се веќе во тек), а потоа следуваат други вакцини.

Многу од нив најверојатно се засновани на генска терапија и затоа се крајно опасни.

Производителите на вакцини веќе објавија дека работат на КОМБИНАЦИЈА на вакцина против грип / гРНК и против КОВИД, пневмококна засилувачка/гРНК вакцина против КОВИД за возрасни над 65 години и гРНК вакцини против сезонски грип.

Овие КОМБИ ВАКЦИНИ ќе ги има оваа или следната година. Колку е практично, ќе помислат многумина, 2 вакцини во 1!

Записот за вакцинација не само што ќе го содржи статусот на вакцинација, туку и други медицински податоци, основни податоци за идентификација, финансиски податоци и речиси сè друго што може да се дигитализира и следи. Може дури и да се дополни со БИОЛОШКИ ПОДАТОЦИ ВО РЕАЛНО ВРЕМЕ.

КРАЈНАТА ЦЕЛ Е КРАЈ НА СЛОБОДАТА каква што ја знаеме преку социјален кредитен систем кој обезбедува усогласеност.

Ако не ги почитувате или не дејствувате во согласност со диктатите на правилото, може сериозно да ја ограничат вашата слобода на патување, банкарство,  или дури и напуштање на вашиот дом. ОВА НЕ Е ФИКЦИЈА! Тоа е агендата што се спроведува.

Како би можел да функционира таков систем покажува погледот на кинескиот социјален кредитен систем, во кој однесувањето се следи електронски со цел да се процени „доверливоста“ во реално време.

Покрај тоа ако не плаќате даноци навреме,, сообраќајни прекршоци, ретки посети на родители, пушење во забранет простор исто така може да го намалат вашиот резултат.

Иако кинескиот систем за кредитен рејтинг е сè уште во повој, неговата крајна цел е „да открие знаци на потенцијално штетно однесување на граѓаните пред тоа навистина да се случи“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас