Критичарите на Вакцината прогласени за непријатели на државата

Гледна точка од Whitney Web..

„Пропагандата против противницие на вакцините“ била мета на западните разузнавачки агенции, како што објавија британските и американските медиуми. Ова треба да се бори со цел да се обезбедат насочени милијарди профити на фармацевтските компании како резултат на пандемијата Ковид-19.

Новинските организации и новинарите кои предизвикуваат легитимна загриженост им се одземаат платформите за да добијат препораки прилагодени на вакцините низ медиумскиот пејзаж на англиски јазик. Ова исто така може да објасни зошто бран цензура во моментов ги брише критички изјави и канали во таканаречените социјални медиуми. Оваа сајбер војна во служба на Биг Фарма користи средства и методи кои ги развиле тајните служби за наводно да дејствуваат против тероризмот. „Противниците на вакцинацијата“ сега се сметаат за „закана за националната безбедност“ и се третираат соодветно. Во оваа војна против критичарите се распоредени воени и владини претставници кои веќе направија хаос во „војната против тероризмот“ или во Ирак. Авторот ги сумира достапните информации.

Само минатата недела, апаратите за национална безбедност на Соединетите држави и Велика Британија дискретно објавија дека сајбер алатките и онлајн тактиките претходно дизајнирани за употреба во „војната против тероризмот“ по 11 септември , сега се злоупотребени за употреба против извори на информации, „неподготвеноста за вакцинација“ и информациите поврзани за промовирање на Ковид-19 и спротивставување на државните наративи.

 

Во понеделникот, Главниот штаб за комуникации на Владата (GCHQ), агенцијата за телекомуникации и електронско разузнавање во Велика Британија, започна нова сајбер офанзива насочена кон насочување кон веб-страници што објавуваат „пропагандна“ содржина што предизвикува загриженост во развојот на вакцините Covid-19.

Слични напори се прават и во Соединетите Држави, каде американската војска неодамна финансираше компанија поддржана од ЦИА - преполна со поранешни службеници за борба против тероризмот кои стоеја зад окупацијата на Ирак и подемот на познатата Исламска држава - за пронаоѓање на АИ Развијан е алгоритам кој конкретно е насочен кон нови веб-страници за кои се „сомнева“ дека даваат дезинформации за кризата „Ковид-19“.

 

Војна против критичките медиуми и новинарите

Двете земји се подготвуваат да ги замолчат независните новинари кои покренуваат легитимна загриженост во врска со корупцијата на нарко-индустријата или крајната тајност околу напорите финансирани од владата да добијат вакцина против Ковид-19 сега кога кандидатот за вакцина на Фајзер е пред објавување и пред одобрување до крајот на месецот, од страна на Администрацијата за храна и лекови (ФДА), „американската агенција за храна и лекови“.

Историјата на „Фајзер“ со милијарди казни за  непосредното одобрување на Вакцините Covid-19 на компанијата ја славеа без да се доведува во прашање историјата на компанијата или фактот дека технологијата mRNA што се користи во вакцината пренесуваше протоколи за нормални студии за безбедност и никогаш не беше одобрена за употреба кај луѓето.

Ниту беше споменато дека директорката на Центарот за проценка и истражување на лекови на ФДА, Патриција Кавазони, е поранешен потпретседател на Фајзер за безбедност на производи, кој прикриваше поврзаност на еден од неговите производи со вродени дефекти.

Во основа, државната моќ се префрла како никогаш порано кон потрагата по слобода на говорот на Интернет со цел да ги избрка веб-страниците за вести од нивните платформи, и да се заштитат интересите на моќните корпорации како „Фајзер“ и други фармацевтски гиганти опфатени со скандали, како и интересите на безбедносниот апарат на САД и на Обединетото Кралство, кое пак е тесно вклучено во напорите за вакцинирање против Ковид-19.

 

 

Сајбер војна против „Скептиците на вакцините“

„Тајмс“ објави дека Велика Британија GCHQ „започнала офанзивна кибер-операција за нарушување на антивакциналната пропаганда што ја шират непријателските држави“ и, за да го стори тоа, „користи алатки што биле развиени да се справи со дезинформации и регрутирање материјал циркулиран од Исламската држава ”. Покрај тоа, владата на Велика Британија и наложи на 77-та бригада на британската војска, специјализирана за „информациска војна“, да започне онлајн кампања за сузбивање на „погрешните наративи“.

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас