11 австралиски медицински сестри кажуваат за несаканите ефекти од вакцината против Ковид

Во неверојатно видео, 11 медицински сестри и болничари од Квинсленд Австралија се појавија да зборуваат за нивните искуства со администрирање на вакцината против КОВИД-19

„Ни беше кажано да не зборуваме за она што го видовме“

На медицинските сестри им беше прикриен идентитетот бидејќи се плашат да проговорат, но нивната идентификација беше проверена пред снимањето.

Во низа ужасни приказни, медицинските сестри раскажуваат како виделе како се трупаат смртните случаи и повредите, но никој не смеел да зборува за тоа.

Медицинските сестри понатаму изјавија дека статусот на вакцинација повеќе не се означува на дојдовните случаи и дека алармите за реанимација во болницата биле оневозможени за да се избегне исплашување на луѓето кои чекаат на ред за вакцинирање.

Дополнително, воопшто не постојат механизми за известување за сериозни несакани реакции.

Откако започна воведувањето на вакцината, тие почнаа да забележуваат зголемени случаи на мозочни удари, особено кај младите, невролошки заболувања, срцев удар, бели дробови полни со течност, внатрешно крварење, надворешно крварење од цревата и носот, како и луѓе кои поминуваат со големи згрутчувања на крвта.

Една медицинска сестра опиша како повеќе од 50% од пациентите изгледале „сериозно лошо“ откако биле вакцинирани, при што голем број од нив се онесвестиле во болницата откако ја примиле вакцината.

Многу од медицинските сестри опишаа како повеќе би сакале да ја изгубат својата работа отколку да ја прифатат вакцинацијата, а некои признаа дека никогаш повеќе нема да работат во областа на здравството.

Погледнете го целосното видео:

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас