Изјавата на Хопкинс - Одбранете се од „Новата нормала“!

С.Ј. Хопкинс, американски писател експресно предупредува за „Новата нормала“, бидејќи сите водечки медиуми сакаат тоа да го манифестираат во умовите на сите луѓе. Тој ги нарекува „тројански коњ“ за да воспостави нов тоталитарен систем.

 

Веќе некое време, терминот „Нова нормала“ е всаден и манифестиран во главите на луѓето во сите водечки медиуми. Американскиот писател С.. Хопкинс експресно предупредува на оваа таканаречена „Нова нормала“, која би требало драстично и неповратно да ја промени основната структура на општеството и социјалната интеракција преку вирусот.

 

Тој ја опишува пандемијата на короната како „тројански коњ“ со цел да се примени оваа „нова нормала“. Видно предизвиканиот страв од инфекција се користи за да се оправда се повеќе луди и авторитарни едикти и да се отстранат сите форми на дискусија, според Хопкинс.

 

Хопкинс ги опишува луѓето кои [...] паничат од се поголем број како поддржувачи на „Новата нормала“, што неизбежно помага да се инсталира нов тоталитаризам. Секој што ќе се осмели да ја доведе во прашање официјалната верзија е веќе означен и санкциониран како „екстремист“, „негирач на коронавируси“, „езотеричен изрод“, „теоретичар на заговор“ итн. со блокирање на медиумски канали. Особено, Хопкинс предупредува на огромна штета над децата кои се веќе изложени на идеолошко условување и параноични промени во однесувањето и кои може да бидат уште повеќе, тој стравува: „Децата ќе растат со сликовници кои предизвикуваат параноја и правила за социјално дистанцирање“. Хопкинс ова условување го нарекува „психолошка тортура“, што ќе се случи и дома, бидејќи верува дека наскоро нема да има јавни училишта. Хопкинс дава мрачна слика за ова.

 

Секој ќе биде принуден да „носи […] медицински маски со цел да одржува постојан степен на страв и сеприсутна атмосфера на болест и смрт, како светот да е главна станица за инфекции. Секој ќе ги носи овие маски во секое време, на работа, дома, во автомобил, каде било. Секој што одбива да го стори тоа или одбие да го стори тоа е класифициран како „закана за јавното здравје“ […] “.
Затоа треба да стане нормално да мора да носите маска секогаш и секаде, иако е докажано дека тоа прави повеќе штета отколку корист; станува нормално дека стравот од вирус управува со сè; треба да стане нормално повеќе да не може да се одлучува за сопствен животен план.

 

Хопкинс сепак се надева „[...] дека овој поглед во иднината на Новата нормала секого го плаши и лути за доволно  да се крене против него пред да биде предоцна“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас