12-годишно дете во Германија почина 2 дена откако ја прими вакцината на Фајзер

Германија – 12-годишно дете од областа Куксхавен почина два дена откако ја прими втората вакцина на „Фајзер“ против Ковид-19

Првичните докази сугерираат дека постои причинско-последична врска со вакцинацијата. Округот одлучи да го објави случајот јавно откако се појавија гласини на социјалните мрежи. Веста доаѓа токму кога САД почнаа да ги вакцинираат децата од 5 до 11 години со вакцината на Фајзер.

Одделот за здравство во Куксхавен нареди обдукција која веќе е извршена. Според прелиминарниот обдукциски извештај, направен од експерти од Институтот за судска медицина при Универзитетскиот медицински центар Хамбург-Епендорф, констатирано е дека најверојатно неговата ненадејна смрт била поради вакцината.

Шефот на здравствениот оддел во областа Куксхавен, Каи Дене, рече:

„Тука се соочуваме со особено трагичен случај. Статистички, сериозните несакани ефекти од вакцинацијата што резултираат со смрт се исклучително ретки. Но, 100%  семејството е безмилосно погодено“.

Други причини сè уште не можат целосно да се отфрлат пред евалуацијата на прегледите на финото ткиво, чии резултати ќе бидат достапни денес.

Извештај за вести од НДР:

 

Трагичната смрт доаѓа само неколку дена по веста дека 12-годишно девојче од Тајланд влегло во коматозна состојба само една недела откако ја примила првата доза од вакцината „Фајзер“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас