Шпанскиот суд донесе пресуда за вакцинирањето

Многу важна пресуда од 5 октомври 2021 година, која објаснува зошто осигурителните компании објавија дека нема да ја покријат граѓанската одговорност на здравствените работници во сите прашања поврзани со коронавирусот.

Во пресудата се наведува, меѓу другото:

Дека овие експериментални лекови наречени вакцини мора да ги препише лекар.
Исто така, потребна е информирана согласност од вакцинираното лице.

Оттука, она што го прават здравствените работници со неисполнување на овие две барања е незаконско, така што тие се директно одговорни за штетата и смртните случаи што ги предизвикуваат овие таканаречени вакцини ...

Пресудата во PDF формат

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас