Холандија: Нови докази за штетноста на вакцинациите против корона се презентираат пред Меѓународниот кривичен суд

Независната истражна комисија во Холандија, БПОЦ2020, му претстави на Меѓународниот кривичен суд (МКС) во Хаг нови докази за штетноста на вакцините против корона

Експертите интервјуирани од БПОЦC2020 сметаат дека вакцините не се безбедни. Ова е очигледно и од извештаите добиени од телефонската линија за вакцинација на Комисијата.

До 8 октомври, телефонската линија регистрираше 2204 смртни случаи и 2835 случаи на сериозна штета на здравјето по вакцинацијата против корона. Центарот за несакани ефекти Лареб одбива да ги прифати овие извештаи.
Владата одбива да ги земе во предвид извештаите

Сериозни здравствени проблеми вклучуваат адолесцентна леукемија, спонтани абортуси, миокардитис и тромбоза со синдром на тромбоцитопенија.

БПОЦC2020 верува дека холандската влада е свесна за смртните случаи и сериозните здравствени проблеми што се случиле по вакцинацијата и сe уште се случуваат секојдневно.

Сепак, владата не сака да ги забележи извештаите. Во исто време, одделот за здравство молчи за испитувањето на извештаите што ги примила.

Ова е причина Комисијата да ги предаде сите докази за пријавените смртни случаи и сериозни здравствени повреди на Меѓународниот кривичен суд за истрага.

БПОЦC2020, исто така, го достави записникот од нивната посета до Министерството за здравство и нивната посета на Лареб до МКС. Сe уште не е јасно што ќе се случи со доказите.

Извор:  Nieuw bewijs voor schadelijkheid van coronavaccinaties aangeboden aan Internationaal Strafhof

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас