Меккалоу: за опасностите од вакцинацијата против корона

Видовме вознемирувачки тренд во март, рече интернистот и кардиологот Питер Мекалоу во неодамнешното интервју за Гласови за слободата

„Ми стана јасно дека смртта настапила по вакцинацијата“.

Од 22 јануари, еден месец откако беше воведена вакцината против корона, во САД беа пријавени 186 смртни случаи. Нормално, ваквата програма за вакцинација би била прекината по 150 смртни случаи, нагласи докторот.

До март беа пријавени 1.600 смртни случаи. Да беше во комисија за безбедност, ќе ја суспендираше употребата на вакцини во февруари поради високата стапка на смртност, рече тој.

Во времето на интервјуто, повеќе од 13.000 луѓе во Соединетите држави починаа по инјекцијата. „Шокантно. Едноставно е неверојатно “, рече Меккалоу.
Никогаш немало прес -конференција

Во 1970 -тите, вакцината против свинскиот грип беше повлечена од пазарот по 53 смртни случаи. 55 милиони Американци се вакцинирани и пријавени се 500 случаи на синдром Гилен-Баре, рече докторот.

И сега, по 13.000 смртни случаи, ние само продолжуваме понатаму. „Никогаш немало прес -конференција за безбедноста или ефективноста на вакцините“, рече др. Меккалоу.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас