Почина 20-годишник: Словенија ја прекина вакцинацијата со Џонсон и Џонсон

Словенија засега ја прекинува кампањата за вакцинација со експерименталната вакцина

Бидејќи една млада жена почина од мозочен удар две недели по вакцинацијата. Во моментов, не сака да се исклучи дека смртта е поврзана со вакцината.

Претседателката на Медицинското здружение на Словенија, Бојана Беовиќ, веќе предложи итно прекинување на вакцинациите со вакцината од Џонсон и Џонсон, Министерството за здравство ја следеше препораката. Млад пациент беше примен во ургентниот оддел на невролошката клиника во Универзитетската болница во Љубјана рано наутро во понеделникот.

Нејзината состојба беше сериозна - таа почина кратко време подоцна. Поради тајмингот на вакцинација со еднократна векторска вакцина од Џонсон и Џонсон, случајот беше пријавен во Националниот институт за Јавно Здравје (НИЈЗ) како можен несакан ефект, универзитетската болница објави:

„Ако се забележат симптоми како што се тешка и постојана главоболка, заматен вид, тешка абдоминална болка, оток на ногата, отежнато дишење или болка во градите 5 до 28 дена по вакцинирањето со Астра Зенека или Џонсон и Џонсон, веднаш треба да се консултира лекар. Со правилна дијагноза и соодветен третман, прогнозата е добра “, препорачува НИЈЗ.
zurnal24.si

 

Уште една смрт, третиот пациент можеше да се спаси

Веќе имаше споредлив случај со компликации по вакцинацијата на Џонсон и Џонсон во Словенија, но животот на пациентот, кој исто така беше под 50 години, беше спасен. Комисијата од Министерството за здравство ја истражува смртта на партнерот на словенечки дипломат во Брисел.

И тука, со Џонсон и Џонсон беа вакцинирани неколку дена порано. Воспоставена е директна поврзаност помеѓу смртта од тромбоза и вакцинацијата. Досега, 120.000 луѓе во Словенија се вакцинирани со вакцината. Циничните личности велат дека со оглед на овие бројки, малкумина и онака би умреле.

Но, човек брзо заборава дека само 0,15 проценти од заразените луѓе ширум светот умираат од болеста Ковид-19, кои исто така се претежно многу стари и страдаат од претходни болести. Статистички е речиси невозможно здрави луѓе помлади од 50 години да умрат од Ковид-19.

 

Во иднина, на секои шест месеци „вакцина“ против „Ковид“

Сега станува се појасно дека фармацевтската индустрија и усогласените влади се движат кон курс според кој секој човек треба да се вакцинира против Ковид-19 со една од експерименталните генеткси вакцини барем на секои шест месеци.

Пред само неколку дена, во САД беа објавени снимки од скриена камера на кои се гледа како луѓе од средното раководство на фармацевтскиот гигант зборуваат за нивниот работодавец и вакцината: „Никогаш Џонсон и Џонсон“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас