Потеклото на климатската политика

Во случај на еколошки катастрофи, како што се масовните поплави, повикот за построга климатска политика станува се погласен и погласен

Меѓутоа, дали грижата на нашите политичари за климата навистина произлегува од загриженоста за нашата земја, мора критички да се постави прашање. Бидејќи ако го погледнете потеклото на климатското движење, при поблизок преглед се појавува многу поинаква слика. Затоа, Футв Медиа истражуваше што е гласно пропагираната климатска политика и кој, пред се, има толку голем интерес за тоа што се спроведуваат драстичните климатски цели.

Се започна во 1909 година кога британскиот магнат за ископување злато Сесил Родос, Лорд Милнер и ексклузивна група веројатно највлијателните британски интелектуалци ја основаа „Тркалезната маса“.

Нивната цел беше да ја вратат или одржат британската превласт над светот. Членовите беа многу свесни дека можат да имаат одлучувачко влијание само врз политиката и економијата ако ги стават печатот, пропагандата и образовните агенции под нивна контрола. Не беше случајно што главниот уредник на лондонскиот весник „Тајмс“, Џефри Досон, беше меѓу основачките членови.

Единаесет години подоцна, во 1920 година, членовите на тркалезната маса основаа други организации: британскиот РИИА (Кралскиот институт за меѓународни односи) - познат и како Четам Хаус - и неговата сестринска организација од Њујорк, Советот за надворешни односи, кратко ЦФР.

Под водство на овие, целта треба да биде да се постигне „светска влада што зборува англиски“. До денес, Чатам Хаус е еден од водечите во светот, тесно поврзан со финансиската елита и Светскиот економски форум. Сегашниот директор на Чатам Хаус e, Робин Ниблет, исто така, имаше водечка улога во СЕФ.

Сите големи глобални корпорации сега се исто така членови. Подолу мал избор:
Новински агенции и медиумски групи како Би -Би -Си и Томсон Ројтерс, најголемите светски рударски компании, нафтени компании, одбранбени компании, осигурителни компании, хемиски и фармацевтски компании како БАСФ и ГлаксоСмитКлајн, најголемите правни фирми и сметководствени фирми во светот, како и мобилни и интернет компании како Водафон и Гугл.

Покрај тоа, се разбира, корпорациите и институциите од финансискиот сектор припаѓаат на неговите членови: инвестиции и големи банки како Голдман Сакс, Дојче банк, Италијанската централна банка, Светската банка и Градот Лондон.

Донаторите вклучуваат: Фондацијата Рокфелер, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, Фондацијата Конрад Аденауер, НАТО и ЕУ, како и Џорџ Сорос и инвестицискиот банкар Сер Евелин фон Ротшилд.

Вториот, сер Евелин фон Ротшилд, не беше само финансиски советник на кралицата Елизабета Втора. Тој е и уредник на лондонскиот бизнис магазин „Економист“ и весникот „Дејли телеграф“ и има партнерство со водечкиот лондонски деловен весник. Фајненшл тајмс “ - ова се три од највлијателните британски медиуми.

Членовите на овие елити го направија својот бизнис да се занимаваат со актуелни прашања и анализи на актуелните политички настани на меѓународно ниво. Препорачаните решенија што тие ги креираат се дистрибуираат низ целиот свет на насочен начин од меѓународно активните членки.

Наспроти ова, станува јасно како огромен конгломерат на моќ, влијание и манипулација е воспоставен со децении, што не доведува до основоположниците на климатскиот проблем. Значајно, Чатам Хаус се фокусира првенствено на промовирање радикални глобални мерки за заштита на климата повеќе од 20 години.

Се започна кога починатиот барон Едмонд де Ротшилд, заедно со Дејвид Рокфелер и американскиот „нафтен гигант“ Морис Стронг, за првпат во 1987 година на 4 -тиот Светски конгрес тврдеа дека постои ЦО2 што предизвикува глобално затоплување предизвикано од човекот.

Оттогаш, Чатам Хаус спонзорираше најмалку 70 големи настани на оваа тема, што ја донесе заштитата на климата се повеќе во фокусот низ целиот свет. Бидејќи членовите или спонзорите на Чатам Хаус се исто така сопственици на најголемите медиумски синџири, тие можат, како што е предвидено од нивните основачи, лесно да ја пренесат својата агенда на јавноста.

Видлив пример за ова е деловниот весник „Економисти“, весникот на Ротшилдс. Тие се едни од најжестоките поборници за глобалното затоплување предизвикано од човекот.

Исклучително е изненадувачки што токму групите се најодговорни за глобалното загадување на животната средина - како нафта, хемикалии, компании за суровини и вооружување - кои најжестоко повикуваат на заштита на животната средина и климата.

Зарем суровините како нафтата и јагленот не се наведуваат како главни виновници за климатските промени?

Покрај тоа, одбранбената индустрија е одговорна за тестовите на атомските бомби, за кои се покажа дека имаат променливо влијание врз нашата клима.

Затоа, може да има многу различни мотиви зад оваа чиста климатска хистерија отколку грижата за иднината на нашата земја.

Како и во објавата „Заштита на климата - новото лице на евгениката“  беше прикажан, дискредитираниот термин за евгеника кој беше заменет со „заштита на животната средина“ или „екологија“.

Целта на водечките евгеничари беше да ја заштитат животната средина од „чумата“ на човештвото под маската на зачувување на природата и да го „одржат под контрола растот на населението“, односно да го намалат населението.

Бидејќи сегашната климатска политика го намалува техничкиот напредок и поврзаниот просперитет, ова точно ќе ја постигне оваа цел. Бидејќи многу години се пропагира токму од тие кругови дека растечката светска популација е товар за ресурсите на земјата.

Спроведување на глобална доминација на ЕДЕН свет, од суштинско значење е сите народи да имаат заеднички противник, а со тоа и заедничка цел со која секој може да се идентификува. Оваа закана е целото еколошко прашање, особено климатските промени, кои мора да се решат заедно.

Под оваа маска е можно да се распуштат личните и националните интереси, да се обединат народите и да се воспостави вистинска климатска диктатура. Слично на тоа, слободите на секој човек можат драстично да се ограничат и регулираат, се до планираното намалување на населението.

Колку и научно и убедливо да се прикажат сите наводни факти за климатските промени предизвикани од човекот, од суштинско значење е што е можно повеќе луѓе да ја разберат позадината и потеклото на глобалната климатска агенда.

Само оние што ги знаат вистинските корени или оние кои сакаат да ни ги продадат своите тези можат правилно да ги класифицираат сите оправдувања изнесени од политиката, медиумите и науката.

Очигледно, ова е агендата на мала елита која се уште ја контролира манипулацијата преку медиумите и манипулира и го контролира човештвото според сопствените идеи и цели.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас